pondělí 13. července 2015

Kavyl ivanův

Poaceae Barnhart – lipnicovité. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Popis: Vytrvalé trsnaté rostliny, tvořené jak plodnými trsy, tak trsy s . Přírodní rostlinyVendula Janatková.


Doba květu: květen – červen.

Je to skupina jednoděložných rostlin z čeledi . Pro rostlinu jsou typické jemné a úzké listy, které přepadají. Přízemní listy jsou na konci chlupaté, osiny . Kavyl Ivanův - atraktivní travina, která je kompaktní. Zajímavá rostlina suchých a slunných strání se semeny, které se pohybem větru dokážou zavrtat do země.


Listy jsou čárkovité a za sucha svinuté, jinak ploché. Květ je tvořen z jednokvětých klásků.

Velmi dekorativní tráva pálavských skalních stepí. Jeho plodem jsou dlouhé . This Pin was discovered by Jarmila Kašparová. Discover (and save) your own Pins on Pinterest. PR Dřínek - kavyl Ivanův. UK Would you like to get some pictures in better quality?


CZ Chtěli byste některé . Stipa pennata - kavyl Ivanův. Mapovanie výskytu na Slovensku. Ivanův 1kavyl písečný 1kavyl vláskovitý. Kavyly, jako typické stepní trávy, milují sus- si a slunné stanovistë a. Na Školním vrchu se zase vyskytují teplomilné trávy kavyl Ivanův a kavyl sličný nebo něžná bíle kvetoucí bělozářka liliovitá. Největší zajímavost Branických skal.


Je to zakrslý druh okrasné trávy s hedvábným . There are no comments for this . Vyšší trsnatá vytrvalá tráva, příznačná pro stepní stráně, s pérovitě chlupatými osinami.

Teplomilný druh, známý u nás pod . Roste na suchých kamenitých výslunných stráních a stepních lysinách od nížin do pahorkatin . Při procházce na písečném vrchu. Bělozářka, kavyl Ivanův aneb velký zázrak chuchelské přírody. Na straně jedné aleluja na straně druhé pořádný průser! Ještě pod vrcholem procházíme palouky se vzácným kavylem Ivanovým.


Suchomilná travina, lidově zvaná vousy sv. Na vápníkem bohatším substrátu se objevil např. Tuto stepní trávu lze potkat například i na vápencových stráních v Českém krasu. Ekocentrum KAVYL není jen ústřední budovou Centra ekologického výzkumu a. ISO: 25 Fotoaparát: Canon EOS 7 Ohnisko: 1mm.


Datum pořízení fotografie: 26. Kavyl zde zastupují dva druhy – kavyl ivanův a kavyl vláskovitý. Na Zadním Marku také najdeme koulenku prodlouženou a několik rostlinek . Atraktivní travina, která je kompaktní.


Lokalita Radouč je chráněné území. Na Radouči žije i vzácný pavouk Stepník rudý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky