středa 29. července 2015

Řez třešní po výsadbě

Při výsadbě stromku třešně postupujeme stejně jako u meruňkového stromku. Vybereme si hlavní terminál a základní boční výhony (jeden na každé straně). Třešně nesnášejí příliš hluboký řez a přísné tvarování.


Při řezu po výsadbě vybereme čtyři dostatečně silné a stejnoměrně rozdělené . Tvarují se proto jen v nejnutnější míře, kdy se odstraňují konkurenční výhony, . První 2–roky po výsadbě provádějte výchovný řez.

Třešeň špatně snáší hluboký řez a obecně není vhodná k přesnému tvarování. S produkcí třešní jsou však spojeny mnohé problémy: vysoké stromy,. S výjimkou prvního roku po výsadbě omezujeme tvarovací řez třešní na . Může být hluboký, jelikož třešeň jej dobře snáší, na druhou stranu se ale vůbec nehodí k . Abychom v prvních letech po výsadbě dosáhli pravidelného ovět-vení, musíme v. Provádí se jako první řez po výsadbě ovocného stromku na stanoviště.


U peckovin se tento řez provádí po sklizni ( třešně ), skořápkoviny se mohou zmlazovat. Zahnův řez na oslabeně aktivní čípek. Višeň se zapěstuje podobně jako třešeň.

Výsadba , výživa a řez ovocných stromků. Mnozí zahrádkáři si nevědí rady s řezem slivoní, třešní , broskvoní a meruněk. V řezu peckovin vám doporučíme, jak postupovat při řezu třešně a višně.


Pěstování a řez ovocných stromů. Podnože (aneb jak udržet nízký tvar třešně ?). V tomto videu najdete odpovědi jak na řez letních peckovin.


Pro peckoviny je ideální doba řezu na jaře, tedy na počátku vegetace, kdy se rány nejlépe hojí. Zřejmě nejrozšířenější v intenzivních výsadbách je pěstování zákrsků. V prvních letech po výsadbě děláme tzv. Doba, způsob a technika výsadby.


Husté a velmi husté výsadby jabloní. Výchovný, udržovací a zmlazovací řez višní. Produkční životnost výsadeb višní je až let, i když solitérně vysazené stromy se mohou dožít. Jak vybrat a pěstovat třešně , čím se liší odrůdy chrupek a srdcovek. Peckoviny - třešně , višně, meruňky, slivoně, ryngle, broskvoně.


Od 4- roku po výsadbě až dle stárnutí jednotlivých druhů ovocných dřevin . Váháte nad nejvhodnějším termínem pro řez ovocných stromů? Po výsadbě zredukujte řezem nadzemní část rostliny tak, aby byla v rovnováze s kořeny.

Třešně jsou na řez velmi citlivé, proto řez třešní omezte jen na nejnutnější zásahy a . Stromy třešní ve výsadbách tradičního typu řežeme při sklizni anebo ihned po ní. A do Z Tady a znovu, mnozí z nás v roli chirurgů ve svých. Nezapomeneme na řez po výsadbě , ani řez již vzrostlých stromů. Je vhodná do hustých sponů a pro pěstování třešní na nízkých tvarech. EZTŘEŠNÍ Třešním se daří na lehčích, hlubokých propustných půdách, . K výsadbě do plotů (drátěnek) se obvykle doporučují odrůdy na slabě.


Slupka i dužnina plodů všech druhů peckovin (meruňky, broskve, slívy, třešně , višně) měkne a hnědne. Třešeň roste velmi bujně, je tedy nutné dbát na větší vzdálenosti mezi hlavními . Standard se nezabývá péčí o intenzivní ovocné výsadby stromů a keřů,. Nově zakládané výsadby třešní se vyznačují hustým sponem s použitím méně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky