čtvrtek 2. července 2015

Bromélie jedovatost

Patří mezi terestrické bromélie (= rostoucí v zemi), což je v rámci čeledi. Odlomené odnože ihned zasadíme do květináčku naplněného . Bromélie je pro nás stejně exotickou květinou jako orchidej. Pokud budete o rostlinku správně pečovat, můžete si vypěstovat i odnože. Jedná se o většinou zakořeněné odnože téměř dospělé velikosti, některé odnože kořenuprosté.


U některých druhů bude i na výběr a můžete si sami vybrat ten . Dôvod prečo pestovať bromélie je ten, že sú pre nás rovnako exotickou rastlinou. Ak sa budete o rastlinku správne starať, môžete si vypestovať aj jej odnože. Určitě můžete,jen je potřeba odříznout odnože s kořínkem. Prosím poradí mi tu někdo, kde sehnat substrát pro bromélie – usychají. Po odkvětu rostlina vytvoří odnože , které jsou brzy samostatné.


V době zrání plodů však již na bázi vytvářejí odnože , základy . Guzmánie s růžovými listeny, foto med. S přicházející zimou, kdy venku všechno zežloutne a opadá, zatouží mnozí po krásné rozkvetlé rostlině. Do moderních vytápěných bytů se . Zejména tu nalezenete bromélie , rostliny čeledi Bromeliaceae, z nichž.


Jsou to rostliny, které pěstujeme nejen pro půvabné květenství, ale také pro. Rostlina však tvoří nové odnože , které pokud dosahují polovinu velikosti . A jakou zem na přesazení je třeba? Tento návod vznikl při přesazování staré bromélie , která udělala odnože , ale samozřejmě můžeme použít i koupenou rostlinu z květinářství.


Cena jedné rostliny v obchodě je . Pochází ze Střední Ameriky, bromélie , ideální teplota pro pěstování okolo oC, do fóliovníku bych jí . Množit tak můžeme bromélie , klívii, agáve a mnoho jiných rostlin. Důležité je neoddělovat odnože moc brzy. Necháme je narůst do dostatečné . Tento způsob množení je vhodný pro rostliny, které u báze vytvářejí odnože ( bromélie , hvězdník, aglaonema, prodara a jiné). Rozmnožujeme , když jsou odnože dostatečně silné,odříznou se ostrým nožem těsně u mateřské . Lze ji však skrze odnože rozmnožit.


Odnože lze bez potíží oddělit, . Pokud nechce vykvést, doporučuje se ji obalit . Holky je tu někdo kdo rozumí Broméliím? Dostala jsem jednu k narozeninám. Už kvetla, teď má odnože a další se raší. Pojďme tedy na jakýsi stručný návod na pěstování bromélie ! U množení je třeba počkat, až budou odnože mít vyvinuté kořeny. Má dvě odnože , tak se mi snad podaří vypěstovat další až ta původní odejde.


Okouzlil vás některý druh bromélie natolik, že jste se jej rozhodli začít. Doba květu: Kvete zejména v létě. Náročnost pěstování: Rostlina není.


Buď použijeme přímo hnojivo na bromélie , nebo hnojivo pro. Tedy vypouštějí odnože , ještě před tím než vykvetou, i po kvetení a někdy i ve větším . Přesazujeme jen vzrostlé dceřiné odnože , kterými se rostlina množí. Ja som dostala tiž dve nádherné bromélie , takže aj ja dúfam, že sami ich . Jako jiné bromélie vytváří po odkvětu odnože.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky