čtvrtek 25. dubna 2019

Toulitka množení

V této oblasti je jich rozšířených téměř 500 . Tento způsob množení anturie můžete provádět od března do srpna. Toulitek je dnes také mnoho druhů. Toulce, tedy exotické květy toulitek , někdy viděl snad každý. Pokud se pro pěstování těchto rostlin rozhodnete, měli byste znát jejich nároky, . Než si ji ale pořídíte, měli byste si přečíst dnešní článek, ve kterém se budeme zabývat nároky na pěstování, ale také množení těchto rostlin s toulcovitými květy.


Toulitka množení

Náročnost na pěstování ‎: ‎středně Kvete ‎: ‎Květy se objevují kdykoliv během roku Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina je poměrně nár. Pěstuji květinu toulitku. Je velká, krásně kvetla, ale nedávno začala chřadnout a na jejích listech se rozšířily velké hnědé skvrny, kde list . Je výjimečně krásná, potěší výraznými barvami i tvary, ze vzduchu dovede odstranit amoniak, formaldehyd i xylen.


Učarovaly vám exotické květy jihoamerických toulitek ? Možná vám jejich české pojmenování nic neříká, častěji se totiž používá latinský název . Tropická exotická květina, která na první pohled zaujme. Pokud chcete nějakou rostlinou ozvláštnit svůj byt, tahle to jistě dovede. Patří do čeledi Áronovie.


Významný epifytní druh, který pochází z tropických a subtropických oblastech jižní Ameriky. Je vhodná jako dárková květina. V létě je ideální teplota pro pěstování toulitky až °C, v zimě by teplota neměla klesnout pod 15. Starší rostliny se množí dělením při přesazování, možno množit i semenem.


Anthurium x scherzerianum - množení. Barva květu bývá oranžová, červená, růžová. Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně pěstování anturie, jak často zalévat, přihnojovat, jaké místo v bytě jí najít a další informace, které by . Po přesazení se obzvlášť chrání před přímými slunečními paprsky, často se rosí a opatrně zalévá.


MNOŽENÍ : Dlouhostonkové toulitky se rozmnožují vrcholovými . Anurie neboli toulitka pochází z čeledi áronovitých a roste v tropech Jižní i Střední Ameriky. Má kožovité listy na dlouhých řapících a velmi . Při dobré péči vydrží toulitka mnoho let. V Jižní Americe rostou stovky druhů anturií. Ale ty, které se nám budou dobře pěstovat v bytě či zimní zahradě, jsou jen dvě.


Množení : rostlinu lze množit dělením při přesazování. Můžete zkusit i množení tzv. Jiné árony, jako jsou Monstera deliciosa nebo adansonii, syngonium, aglaonema nebo toulitka , mohou být množeny tzv. Ze začátku léta hnojíme . Zelenec si o množení přímo říká, protože neustále vytváří mnoho vzdušných odnoží.


Podobně můžete množit například i toulitku nebo klívii. O pěstování a množení benjamínu více ZDE. Značně zlepšuje vzduch a napomáhá relaxaci. Anturie pochází z deštných pralesů . This Pin was discovered by merana james.


Discover (and save) your own Pins on Pinterest. Pořiďte si domů exotické krásky – kaly, toulitky či lopatkovce. Množení pomocí dělení oddenků se doporučuje v červenci, tedy po klidovém . Spathiphyllum neboli lopatkovec.


Tato květina je velice elegantní, nechte ji vyniknout a postavte . Existuje způsobů množení rostlin. Mezi rostliny, které lze množit pomocí kořenových řízků, patří rododendron a toulitka. Yucca a její množení , yucca a substrát, yucca a přesazování, požadavky na pěstování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky