středa 24. dubna 2019

Skvrnitost listů třešně

Nejdříve na starších listech třešní a višní vznikají vínově červené, později hnědofialové, až mm velké skvrny, které jsou zpočátku difúzní, později ostře . Skvrny postupně hnědnou a listy následně žloutnou či červenají a opadávají. Na rubu listů jsou skvrny menší, ohraničené, . Skvrnitostí listů trpí broskvoně, meruňky, třešně i slivoně. Na jaře stromy v pořádku vyrašily, v létě však listy usychají, objevují .

Přezimuje na napadených větvích ve formě mycelia nebo konidií. Za vegetace se šíří konidiemi a napadá všechny druhy peckovin. Listy žloutnou a opadávají.


Myslíte, že s tím mám v této době ještě něco dělat a použít nějaký fungicid nebo už . Mšice sají na spodní straně listů a na vegetačních vrcholech. Napadené části se deformují a žloutnou. Ochrana třešní a višní Rozhodujícíchoroby a škůdci: přezimující škůd- ci, moniliniová spála višně, skvrnitost listů třešně a višně, vrtule třešňová.

Dithane Neo-Tec, Punch EW, Rubigan EC, Syllit WP, Syllit 4SC nebo Talent – první ošetření až týdny po odkvětu, další podle počasí za až 14 . Z počátku neohraničené 1-mm velké skvrny. Třešeň - choroby na třešních. V nepříznivých letech, především když je studené a deštivé jaro, může třešně a. Bohužel se u třešní může vyskytnout také skvrnitost listů , na niž není v současnosti povolen oficiálně žádný účinný přípravek.


U slivoní na listech většiny odrůd švestek se projavuje v období květen. Ma někdo vyskyt této choroby na tresnich (visnich), popr. Velmi žádané odrůdy stolních třešní s velkými plody. Choroby ovocných rostlin: fillostiktoz a cherry skvrnitost.


Video: houbová choroba broskev - třešně skvrnitost. Hnědá skvrnitost listů jabloně (fillostiktoz). Choroby a škůdci třešní a višní, skvrnitost listů třešně a višně, vrtule třešňová, strupovitost třešní. Dále je přípravek povolen k minoritnímu použití v okrasných škol-. BBCH 57) až do období bobulí velikosti broku.


Talent je lokálně systemický fungicid proti strupovitosti na jádrovinách, padlí na jabloních, révě a jahodníku, skvrnitosti listů třešně a višně, moniliové spále višně,.

Blumeriella jaapii, rozvíjející se právě za současného extrémně . SKVRNITOST LISTŮ TŘEŠNĚ A VIŠNĚ. Dále tento přípravek můžeme použít na padlí na jabloních, jahodníku, révě a okrasných rostlinách, strupovitost jádrovin, rez slivoně, skvrnitost listů třešně , višně . Fungicidní přípravek proti strupovitosti a padlí na jádrovinách, proti padlí na révě a jahodníku a proti padlí, rzi a skvrnitosti. U peckovin přezimuje ve spadaných listech rovněž řada významných chorob.


Třešně a višně lze shrabáním listů ochránit před silnou jarní infekcí skvrnitosti listů. Chlorotická skvrnitost jabloně (Kroužková mozaika hrušně). Rychlice německé) k počátkům infekce, která způsobuje skvrnitost listů třešně a višně. Zde kromě přípravků Dithane . Lokálně systémový fungicid Talent na strupovitost jablek, padlí na jabloních, révě a jahodníku, skvrnitosti listů třešně a višně, moniliové spále višně, rzi a . Popis produktu Talent 10ml. Suchá skvrnitost listů peckovin.


Koletotrichová hniloba třešně. Napadá peckoviny jako švestky, třešně , višně a také jahody. Napadá všechny odrůdy višní a některé odrůdy třešní. Na listech se objevují vínově červené tečky až skvrny, které později splývají.


Aplikujte - týdny po odkvětu v intervalu - dnů. Okrasné rostliny - Padlí .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky