úterý 16. dubna 2019

Letní šeřík řez

Oblíbené komule, zvláště Davidova a Weyerova, jsou známé jako letní šeřík a také motýlí květ. Květou v létě, když je již většina keřů odkvetlá, a nádherně voní. Je čas na řez komule Davidovy, lidově „budlejky“, foto Praha Press.


Laicky je také pojmenovávána jako letní šeřík , „himálajský šeřík , „čínský šeřík , „tibetský . Naštěstí šeříky (Syringa) patří k dřevinám, které snášejí i velmi radikální řez. Poradíme vám, kdy a jak .

Právem si to zaslouží určitě komule (Buddleja davidii), která mezi pěstiteli nese i název letní šeřík nebo motýlí keř. V létě v našich zahradách nekvete mnoho keřů. O to více pozornosti na sebe soustředí barva i vůně nádherné komule. Můžete tedy zaslechnout názvy jako motýlí šeřík , motýlí keř, letní šeřík či. Pro zdravý růst motýlího šeříku je stěžejní radikální jarní řez.


Jde o komuli a lidé tomuto okrasnému keři přezdívají také letní šeřík. Témata: komule, motýlí keř, okrasný keř, řez keřů, pěstování, zahrada . Kvete na letošních výhonech a proto je doporučen každoroční jarní řez , po kterém dobře regeneruje, pozdější má negativní vliv na . Letní řez pnoucích a okrasných keřů.

Prunus), trojpuk (Deutzia ), tavolník (Spiraea) a šeřík (Syringa). V minulosti patřil šeřík k oblíbeným dřevinám. Následující rok musíte provést řez , při němž jednoleté výhony bude nutné zkrátit na polovinu. V tomto textu se zaměříme na předjarní a jarní řez u nejdůležitějších druhů. Při pozdějším zásahu by měl řez negativní vliv na kvetení.


Syringa) je nádherný keř, který můžeme ihned po odkvětu mírně. Komule střídavolistá zvaná motýlí keř či letní šeřík - Okrasná zahrada. Proč hortenzie nekvetou a mění barvu: potřebují hliník a správný řez - iDNES. Pokud chcete mít na zahradě krásný keř, který nádherně voní, pak je šeřík.


Rostlina dobře snáší řez. Bohatě kvetoucí šeřík s voňavými květy růžově fialové barvy. Dobře snáší řez , stříháme ho po odkvětu.


Můžeme ho pěstovat ve formě keře nebo stromu. Právě teď čekají na naši odvahu provést hluboký zpětný řez , díky. Ribes sanguineum) nebo šeříky (Syringa), seřezáváme až po odkvětu!


Zásadně nic neřežeme v době letních veder, na podzim a během mrazivého období! Pro řez listnatých stromů je optimální dobou první polovina. Potřebuji ostříhat šeřík - dosud nestříhaný, asi nějak vysemeněný.

Re: Řez šeříku - jak na to? Pro komuli je důležitý radikální jarní řez. Jak stříhat letní maliník? Pozdější řez není vhodný, chceme-li, aby keř v sezóně kvetl.


Komule ( letní šeřík , Buddleja davidii) v našich podmínkách většinou namrzá, spolehlivě však obráží z dolní. Proč se do letního řezu vůbec pouštět? Totéž platí také pro oblíbené komule Davidovy (Buddleia davidii) nebo šeříky. A povinné altán, kde si můžete pít čaj ze samovaru na teplý letní večer. Bloom v plné síle šeříku a jasmínu (ve starých zahradách tak nazvat.


Při řezání velkých kosterních větví se nejdříve provede řez zespodu (!) a . Dalším bodem péče o šeřík je řez. Pokud jej chceme tvarovat, směle se do toho můžeme pustit. Pro přirozený a odrůdu typický růst rostlin není nutný žádný řez.


Udržovací řez – vždy respektujeme přirozený tvar dřeviny! Květenství může připomínat i šeřík , proto se keři někdy také přezdívá letní šeřík ,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky