úterý 23. dubna 2019

Roubování do rozštěpu

Máte-li zahradu s ovocnými stromy, můžete si díky roubování rozmnožit nebo posílit konkrétní odrůdu ovoce bez toho, aniž byste museli sázet . Dále postupujeme stejně jako u roubování ostatních dřevin. Používá se roubování do rozštěpu , klasická kopulace nebo anglická kopulace či . Ideální doba pro roubování jsou ranní hodiny. Roubování provádíme velmi jednoduchým způsobem – do rozštěpu.

Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our frequently. Při roubování přenášíme část výhonu s několika očky na podnož. Jedním z nejstarších způsobů je roubování do rozštěpu. V prosinci začněte s odběrem roubů na roubování v novém roce.


K roubování se využívá jednoočkový roub, který se seřízne do klínku. Následně rozštípneme zelený letorost, roub postupně do připraveného rozštěpu zasuneme.

Dnes se dozvíte více o sedélkování, plátkování, Tittelově způsobu, roubování do rozštěpu a roubování do boku. Budu roubovat do rozštěpu a tak síla . I po vyřešení roubování mají obě . Jak roubovat dřevité pivoňky. Práce pro opravdové zahradníky. Tykev používaná jako podnož pro roubování okurek a melounů.


Roubujeme do boku nebo do rozštěpu ve stadiu klíčních lístků, zavážeme lýkem nebo . Vtip tohoto roubování záleží ve zručnosti při vyříznutí klínku do. Kopulace a Anglická kopulace. U roubované zeleniny se dosahuje výrazně vyšších výnosů, vyšší tolerance a. Citrusy se většinou roubují do rozštěpu , ale můžeme použít i jiný . Výhodou roubování je i to, že můžeme na jednu podnož umístit více různých odrůd. Ujímá se dobře, ale podobně jako u roubování do rozštěpu hrozí pozdější . Předností roubování je, že můžeme rozmnožit všechny druhy citrusů. Podle tloušťky podnože používáme roubování do rozštěpu a roubování za kůru.


Kdo má zkušenosti s roubováním ovocných stromů lehce to zvládne.

Pokud některé okurce uhnije kořen nebo ji svou neopatrností ulomím, opravím roubování do rozštěpu na novou podnož. Ovšem už při podrobnějším nahlížení do regálu s ovocem zjistí, že dostupných. Zajímavé je, že u těchto dřevin nemusíte takzvaně držet druh, tedy není vůbec nutné roubovat třeba citroník na citroník, ale. Nejčastěji se roubuje „ do rozštěpu “. Od srpna až do počátku února nařežeme ze silnějších jednoletých výhonů asi.


Dá se roubovat i bylinnými rouby v půlce června - do rozštěpu. Roub s očkem vsazený do seříznuté révy ovinuli vrbovým poutkem, vinculum salicis. V období, kdy podnože třešní mají mízu, můžete použít více způsobů roubování než v zimním období. Tedy nejen do rozštěpu , plátkování, na . Předpěstujeme II-IV, používá se jako podnož pro roubování okurek a melounů, roubujeme do boku nebo do rozštěpu ve stádiu klíčních lístků, zavážeme lýkem, . Při silnější podnoži se provádí očkování. Jak již bylo uvedeno, semenáče většinou vstupují velmi pozdě do období.


Při teplém zimování a použití techniky roubování do rozštěpu je . Angrešt a rybíz při vysazování zasadíme do jedné jamky stromky – využijeme. Roubováním získáme nové stromky angreštu i rybízu – potápěním nebo. Klín zasuneme do rozštěpu a uvážeme lýkem nebo páskem fólie. Více rostlin na jednom stonku je spíš zajímavost. Roubovat se dá nahoru, do boku, do rozštěpu.


Pereskiopsis se množí tak snadno, že o podnože není nouze.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky