pátek 25. ledna 2019

Řez ovocných stromů švestka

Nejvhodnějším tvarem stromů peckovin pro malé zahrady je. Nejlepší doba pro tento řez je na počátku kvetení slivoní, tehdy se také . Pokud se řezu těchto stromů opravdu bojíte, pozvěte si na první zásah odborníka, který vám techniku vysvětlí. Slivoně neboli švestky a slívy patří mezi peckoviny.


Na zahradě určitě pěstujete i další peckoviny.

Pročtěte si také články o třešních a višních. Mezi zahrádkáři patří řez švestek k těm komplikovanějším úkonům. Slivoň, jak se strom správně jmenuje, má totiž velmi křehké dřevo, navíc na nich najdete . Zmlazování plodného obrostu se provádí každoročně, jinak často přerůstá do větví.


Je nutné se zaměřit zejména na snížení . Jak správně provést letní řez ovocných stromů ? Na sklonku léta je dobré se pustit zejména do prořezání broskví, meruněk, slivoní a švestek.

Jak prořezat slivoň na jaře. Jednoduchý řez , kdy odstraníme větve rostoucí směrem do koruny. U ovocných stromů se běžně provádí předjarní řez.


U starších stromů je lepší provést řez až za vegetace. Kalendář pro vinaře - únor, Řez švestek , Stříhání švestek , Postřik švestek ,. Ale zde také platí, že strom by měl mít ještě listy. Další řez je možné použít pro zkrácení příliš bujně roztoucích letorostů, což jsou nové. U švestek je na konci letorostů koncový pupen, který vede k. Zaměřujeme se zejména na snížení koruny stromu , tedy kosterních větví a . Termíny řezu jednotlivých druhů ovocných dřevin.


Jádroviny (jabloně, hrušně, kdouloně a další) řežeme hlavně v předjaří - zimní řez. Na rozdíl od většiny ovocných stromů je prořezávání švestek poměrně komplikovanou záležitostí. Jednak proto, že slivoně mají křehké dřevo a . Jabloně, hrušně , švestky a jiné ovocné stromy do vyšších poloh.


Doba zrání švestek a rynglí.

Jarní řez ovocných stromků, nutné pro další vývoj stromku ! Z ovocných stromů pak hlavně třešně a švestky. Optimální dobou pro řez opadavých stromů je doba vegetačního klidu, to znamená leden, . Pak nestačí ovocné stromy a keře jen zalévat a čas od času přihnojit. Jednotlivé ovocné plodiny mají velmi často rozdílné nároky na řez.


Totéž platí i pro meruňky, švestky a slivoně. Vysvětlím vám, jaký je mezi. Nezapomeňte: ovocné stromy potřebují letní řez. V je švestka koruna zvedat nebo rozlehlé, větve stromů může být přímý nebo svěšené,. V těchto odrůd pro nadcházející sezónu ovocných pupeny budou sklízet, a ze.


Strom dosáhl výšky až m, musí být vodič řez na jedné vedlejší větvi. Polokmen a zákrsek Pod pojmem „ švestka “ míní kniha také mirabelky a renklody. Pro každý druh ovocných stromů nebo rostlin pěstitel má obvykle docela jasný. Odrůdy slivoní druhu slivoň švestka (Prunus domestica) přirozeně dělají . Také ovocné stromy potřebují v srpnu vaši péči.


Především třešně, višně, meruňky, broskve a švestky potřebují „spravit fazónu“. Radikální řez je čeká až v zimě – od prosince do března.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky