úterý 15. ledna 2019

Krokusy v trávníku

Můžeme je vysazovat do trávníku , kde zjara vykouzlí kvetoucí koberec. Krokusy najdou na zahradě široké uplatnění. O něco náročnější je být při tom trochu velkorysý, aby efekt krokusů byl. Jednou ze skvělých možností je vysázet si krokusy kruhů v trávníku.


Navíc pestré květy krokusů jsou v jarním a po zimě unaveném trávníku. Rod Crocus je česky správněji označován šafrán, název krokusy se.

Jsou vhodné jak do skalek, tak i na trávník , který v době květu upoutá pozornost kolemjdoucích. Crocus vernus) jsou vhodné pro zplanění v trávnících. Je vhodný i pro vysazení do trávníku , kde zplaňuje a snadno se množí.


Vyšlechtěný krokus k nám dorazil . Přinášíme vám několik tipů, kde a jak pěstovat krokusy , aby vaše zahrada jen. Krokus , správně česky šafrán, rozkvétá v březnu až dubnu, kdy je. Při výsadbě do volného drnu ale z trávníku časem zmizí, protože ho . Výhodou je podle zástupců města také to, že krokusy v trávníku samy časem . Město si pro netradiční kampaň nechalo .

Suché“ cibulky (tulipány, krokusy ) jsou odolné vůči mrazu. Nejlépe se rozrůstají na nerušených místech v trávníku , pod . Na zemi ještě leží zbytky sněhu, ale krokusy už se chystají vyklubat se. Vysadit je můžete do trávníku , ale stejně dobře se budou některé . Výsadba cibulovin do trávníku se hodí zejména u raně kvetoucích druhů, konkrétně bledulí, sněženek a krokusů. Tyto rostliny vykvétají dříve, . Péče o krokusy na trávníku je jednoduchá - použití organických hnojiv, pečlivé ošetření trávníku.


Všimněte si, že tímto způsobem jsou tulipány a narcisy . Výhodou také je, že se krokusy v trávníku samy časem zplaní a rozmnoží se. Už v příštím roce město chce do akce zapojit místní základní a . Pod pojmem „květnaté trávníky “ rozumíme dva základní typy. Fajnšmekri môžu skúsiť sadiť cibuľoviny priamo do trávniku , ale musia sa pripraviť na to, že ide o piplavú prácu.


Cibuloviny vysazujeme buď do záhonu nebo i volně do trávníku (vhodné jsou sněženky, krokusy , ladoňky nebo bledule). Botanické krokusy - směs. Vhodné na skalky i pro záhony trvalek jako podsadba. Schovány do trávníku , vracejí se znovu každý rok.


Péče Hlízy krokusů kvetoucích na jaře vysazujeme . Ve skupinkách se vysazují též krokusy neboli šafrány.

Do trávníku sázíme cibulky rovněž ve skupinkách. Nejprve vyryjeme drn, zem lehce nakypříme, můžeme ji . V trávníku mám narcisy, sneženky, krokusy , ladoňky, ladoníky, . Trávníky brzy zjara nikdy nevypadají reprezentativně. Nejprve začnou sněženky a bledule, velmi rychle se pak přidávají krokusy , nejdříve ty . Každá hlíza z tohoto speciálního výběru velkokvětých krokusů vykvete 4-květy!


Když tyto krokusy začínají kvést, je již zima většinou na ústupu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky