úterý 22. ledna 2019

Pivonky na balkone

Pivoňky O kráse pivoněk, zvláště čínských, bylo již tolik napsáno, že není třeba je zvlášť doporučovat. Květy jsou tak nádherné — a to jak na rostlině, tak i ve . U nás se můžete zajít podívat na pivoňky například do Botanické zahrady v Tróji. Pivoňky patří k nejoblíbenějším květinám v českých zahradách.


Zasadíte-li je na správné místo, budou vám dělat radost mnoho let. Skúšal ich niekto pestovať na balkóne alebo v nádobe? Nejčastěji se pivoňky rozlišují na bylinné a dřevité. Nejznámější bylinnou pivoňkou je pivoňka lékařská (Paeonia officinalis). Dobře se jim daří v zemině, které je lehce kyselá, konkrétně pH 5–6.


Kromě zahradního stanoviště zvládají pivoňky i pěstování na balkoně. Pivoňky jsou mohutné, výrazné a dekorativní vytrvalé byliny nebo keře. Najdeme je na všech světadílech severní polokoule. K mým nejoblíbenějším květinám, které pěstuji na balkoně , však patří.


Setkávám se s názorem, že všechny lilie jsou na pěstování náročné, že je lze . Asi druhů pivoněk pochází z Evropy, Asie a Severní Ameriky. Botanici člení pivoňky podle původu a typických znaků na několik sekcí a ty . I když nemáte zahrádku, můžete si vykouzlit kousek přírody na balkonu. Mimo květin můžete na balkoně nebo terase pěstovat i oblíbené . Co s pivoňkami na podzim? Hlavní sezónou, kdy pivoňky krášlí naše zahrady, je jaro. Zatímco dřevitým pivoňkám na podzim listí opadá a zdřevnatělé výhony opět obrazí . Pivoňky svými nepřehlédnutelnými květy poutají pozornost už v době, kdy.


Zatímco pivoňky dřevité (jejich pěstování je náročnější) jsou na. Pokud už vlastníte rozrostlé letité trsy kosatců, můžete je koncem srpna či v září rozdělit a jednotlivé oddenky rozsadit na nová stanoviště. Kvetou-li málo, je to známka nedostatku. Mohou trpět na nevhodném stanovišti, nedostatkem živin nebo také příliš hlubokou anebo naopak . Hledáte letničku, která ozdobí truhlíky na balkoně záplavou nádherných kvítků,. Prozkoumejte nástěnku „ pivoňky a kosatce“ uživatele danaheryanovana Pinterestu.


Podívejte se na další nápady na téma Rostliny, Zahradní design a . Pivonka zaujme pri pohľade z diaľky, ešte krajšia je, keď sa na ňu pozriete zblízka. V čase kvitnutia, čo býva od apríla až do júna, priťahuje . Jejich pěstování není složité, ale vyplatí se znát . Na klimatické podmínky nejsou pivoňky nijak náročné. Mnohem větší pozor si musíte dát na vhodně vybranou zeminu. Po odkvitnutí sa odporúča z bylinnej pivonky odstrániť zvyšky kvetov a na jeseň aj listy, aby ju nenapadla pleseň. Drevité pivonky môžete rezať, . Jediná výzdoba, která může růst na balkóně celý rok a nezvadne.


Tento rok si na balkone zasadim pivonky. Kouzlo daleké Asie - pivoňky - Informace o zahradních rostlinách a zeleni - Rady a tipy. Květy pivoněk jsou vhodným materiálem i na tvorbu různých moderních. Pěstování zeleniny na balkóně nebo za oknem bytu nám přináší nejen radost .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky