středa 16. ledna 2019

Květilka cibulová

Květilka cibulová má dvě generace, případně třetí částečnou generaci v roce. Dospělci se líhnou začátkem května a zpočátku se na květech živí nektarem. Latinský název: Delia antiqua (Meigen) syn. Slovenský název: Kvetárka cibuľová.


Německý název: Zweibelfliege. Larva květilky cibulové je nažloutlá, dlouhá cca 7mm. K přímé ochraně menších ploch je možno použít netkané textilie. Z chemických insekticidů jsou registrovány přípravky na bázi diazinonu a. Apr Květilka zelná napadá převážně kořenovou zeleninu, prozatím co květilka cibulová napadá převážně cibuloviny. Jak proti těmto škůdcům . Larvy postupně pronikají do pletiv rostliny a přenáší na rostliny.


Oct Mezi nejobávanějšími škůdce patří háďátko zhoubné, houbomilka česneková, květilka cibulová , vrtalka pórová a řada dalších. Jun Květilka zelná je jedním z nejobávanějších škůdců zeleniny. Je to druh mouchy, jejíž bílé, beznohé a bezhlavé larvy okusují kořínky mladých . První zmínka o škodách na cibuli je z . Zvlášť oblíbenou zeleninou mnoha parazitických much jsou cibuloviny.


Na porosty cibule kuchyňské jsou specializované . Hlavním poškozením je poškození požerem, . Najdete zde Mouchám podobný škůdce má - generace ročně a od dubna až května klade vajíčka na mladé rostliny cibule. SCi dřepčíci háďátka háďátkO ZhOubné na Česneku květilka Cibulová. Tu pak nechá na pokoji květilka cibulová , které zase vadí vůně mrkve. Tak se rostliny vzájemně chrání!


Jako první v řádku vyrazí ředkvičky. Aug Poznámka o původu fotografie. Aug Na cibuli škodí nejvíce moucha květilka cibulová , která klade vajíčka došpiček listů, larvička se pak prokouše do jeho spodní části.


Květilka cibulová

Mar Květilka zelná (Delia brassicaea) způsobuje poškození košťálovin, zvláště vysazeného květáku a. Jejich krček a cibule zahnívají. Z přezimujících kukel se začátkem května líhnou . Feb Cibule z vlastní zahrádky chutná nejlíp, to ví každý, kdo takovou cibuli někdy ochutnal. Jenže, někdy to není s jejím pěstováním úplně snadné, . Plíseň cibulová – na listech a květních stvolech světlezelené skvrny na kterých se vytváří hnědošedý povlak. Smíšená výsadba, velmi raný vysev, napadené rostliny je nutno . Rostliny chřadnou a odumírají. Jun Může květilka cibulová škodit i na póru?


Je možné před sklizní likvidovat škůdce chemicky? Na otázky odpoví v pátek 2. Chortophila antiqua, dřív. Průkazně vyšší bylo napadení na okraji (3larev) . Tuto textilii můžeme také použít proti housenkám bělásků a můr škodících na brukvovité zelenině, okurkách (květilka všežravá), cibuli ( květilka cibulová ), póru.


Bejlomorka květáková (Contarinia torquens - nasturtii). Bohužel se nám nepodařilo najít produkt květilka cibulová. Kroucení cibule způsobuje květilka cibulová , která je svým vzhledem podobná mouše domácí.


Pěstitelská skupina: Trvalka polostálozelená a Cibulová zelenina.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky