čtvrtek 31. ledna 2019

Kdy řízkovat fíkovník

Jan Jak množit fíkovník a další jihoevropské rostliny. V praxi se proto generativní množení téměř nepoužívá, zato s řízkováním se dočkáte . Jan Jak si jihoevropské rostliny namnožit řízkováním ? Z dospělých rostlin odebereme polovyzrálé (tj. částečně zelené a částečně již dřevnatějící) . Podrobný návod na řízkování fíkovníků. Typická doba pro odebrání řízků je v klidovém období, kdy mají rostliny již shozeny listy, ale zároveň ještě nepřešly . Má-li ale fíkovník dobré podmínky, pak plodí i 3x ročně. U nás však většinou jen 1x nebo 2x.


Jednou na jaře, kdy dozrají fíky z podzimu. Dec Vídáme fíkovníky se sytě zelenými laločnatými listy na dvorcích a. Apr Fíkovníky (Ficus carica) se dají ve středoevropských podmínkách úspěšně pěstovat a není tak. Jun Líbí-li se vám některá odrůda a chtěli byste mít fíkovníků více, rozmnožte si je řízkováním.


Můžete jej také nakopčit, pohřížit i řízkovat. Keř kaprifíků stačí na opylení až samičích fíkovníků. Fíkovník smokvoň (Ficus carica) patří do čeledi morušovité (Moraceae).


Kdy a jak přesadit fíkovník ? Velmi snadno, řízkováním. Právě teď je vhodná doba pro řízkování. Fíkovník je stará kulturní dřevina původem z jihozápadních oblastí Malé Asie. V půlce května, kdy už nehrozí jarní mrazíky, dáváme rostlinu ven na zahradu.


Jul Na obrázku vidíte tři baculaté jarní fíky na cca tříletém fíkovníku (již zasazený ve volné zemi). U řízkování jde v principu o to, že z kousku . Na jaře, kdy rostlinu přemístíme na venkovní stanoviště, vybíráme nejprve. Sep Ve chvíli, kdy se začne objevovat první slunce, sundejte tmavou. Aug „ Fíkovník se dobře množí řízkováním na jaře.


Lze také na podzim odřezat větvičky, které dobře přečkají zimu v písku ve sklepě. Množení se provádí snadno řízkováním. Kdy se sklízí krmná kukuřice? Fíkovníků existuje několik set druhů a všechny pocházejí z tropických a subtropických oblastí. Fíku- sy se množí řízkováním , a to v každém období.


Silnější větve odstraňujeme raději v zi- mě, kdy strom nemá tolik šťávy, a rány řádně . Feb Fíkovník pryžodárný (Ficus elastica) je stálezelená pokojová rostlina. Většinou se tak děje při nedostatku světla, kdy se pne podél stěny či jiné . May V zimě, kdy rostlina shodí listy, nutno zálivku omezit na minimum. Mám Fíkovník let ze zahradnictví Kruh a fíkovník mi nerodí - čím ho mám . Semena se berou v době, kdy.


Dá se řízkovat i roubovat na semenáče. Zajímalo by mě, jestli, když mám fíkovník v květináči doma, pustí všechny listy. Nyní se zaměříme na nejrozšířenější způsob a tím je řízkování , . Sep Fíkovník (Ficus) pochází nejčastěji z Indie nebo Afriky. Jeho plody máme spojeny s vánočními svátky, kdy si můžeme pochutnat na sladkých .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky