čtvrtek 24. ledna 2019

Zakrslé jabloně

Zakrslé jabloně

Je odolná vůči chorobám i mrazu. Plody má středně velké, zelená slupka je pokrytá červeným žíháním . Zakrslé a sloupovité odrůdy na balkon a do květináče - letní, zimní, podzimní jabloně. Rychlé dodání, kvalitní rostliny. Postačí vám k tomu balkon či terasa. I pokud nemáte velkou zahradu, nemusíte se vzdávat pěstování vlastního ovoce.


Zakrslé jabloně

Na balkonu, terase nebo v malé zahrádce najdete ideální prostor pro pěstování . POLKA - sloupovitá jabloň (MM106) prostokořený stromek. Sloupovité a zakrslé jabloně. BOLERO - sloupová jabloň (MM106) prostokořenný stromek.


Zde najdete zakrslé ,nebo pomalu rostoucí rostliny vhodné do truhlíků,na hroby, na rabátka atd. Některé cypřišky je nutné v růstu brzdit řezem. Zahradník nám letos vytvořil okrasnou zahradu a slíbil na podzim přidat a zasadit k těm okrasným stromům zakrslou jablon , švestku a angrešt.


Letné, zimné, stĺpovité jablone - široký sortiment osvedčených odrôd. Podnože můžeme použít velmi zakrslé až středně vzrůstné, pro . Jádroviny, zejména jabloně a hrušně, nejsou na dobu řezu tolik náročné, přesto je lépe počkat s hlavním řezem až po skončení mrazů, . Specialitkou jsou trpasličí jabloně – bonsaje. Tento víkend Michal zrovna započal na zahradě jarní práce – rovnal dřevo popadané v zimě pod vrstvou sněhu a prořezával staré zakrslé jabloně a švestky.


Ve formě zákrsků se pěstují jabloně , hrušně, broskve, nektarinky,. I když se jedná o zakrslé stromky, budou potřebovat pro zdárný růst větší . Více informací v Dodacích . Pod rouškou noci jsme tam sázeli zakrslé jabloně. Jak tam tak vedle mě sedí, na okamžik mi připadá, že jsme určitým způsobem propojení, že je mi velmi blízký . Stezku teď z obou stran lemovaly angreštové keře a nízké zakrslé jabloně. Zjevně jsem procházela pozůstatky zahrádky. I tady bylo patrné, že už jí dávno nikdo . Pár pečlivě udržovaných záhonků s nízkými plůtky a tři zakrslé jabloně.


Pod jednu z nich se posadili na zem těsně k plotu. Křišťan si utrhl jablko, ale když se do . Jabloně jsou v České republice nejrozšířenějším ovocným druhem. Zároveň je u jabloní také nejširší škála podnoží, od zakrsle rostoucích po velmi bujně . V nich převládá celosvětově zakrsle rostoucí podnož M9.


Malé stromy na zakrsle rostoucích podnožích nevyžadují žebříky, snižují potřebu . Báječná jablka z vlastní malé zahrádky! Tento stromek zůstává malý, ale plodí normálně velké ovoce. Ideální také k vysazení do květináče nebo truhlíku na Vaši.


Zakrslé jabloně

Zakrslé jabloně , které jsou v současnosti velmi populární, by se měly vysazovat s rozmyslem. Slabý sklon k tvorbě bradavčitých zduřenin má zakrsle rostoucí podnož M27. Výsledkem intenzivní selekce podnoží, s cílem eliminovat u jabloní výskyt . Tato odrůda jabloně vznikla křížení Floriny a Šampionu šlechtitelem. Podnože lze použít velmi zakrslé až středně vzrůstné pro extenzivní .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky