čtvrtek 20. září 2018

Odrůdy špenátu

Na konci celého textu jsme předeslali, že se budeme v dalším článku soustředit na odrůdy špenátu. Své slovo držíme a pokusíme se je shrnout . Divoké rostliny odrůdy špenátu lze nalézt na území Kavkazu, Afghánistánu a Turkmenistánu. V kuchyni arabských zemí má špenát zvláštní postavení, a pokud. Je vysoce výnosná a odolává špenátové plísni a také.


Pro pěstování špenátu je nesmírně důležité vybrat tu pravou odrůdu.

Důležité je hlavně to, abychom se dostali k hodně dobré sklizni a také k . Ani špenát není v tomto ohledu výjimkou. Výnosná polopozdní odrůda tmavolistého špenátu pro jarní a podzimní výsevy. Má středně velkou rostlinu se široce rozloženou listovou růžicí. Máte rádi čerstvý špenát a chcete ho mít stále k dispozici?


Zasaďte si čtyřboč neboli novozélandský špenát. Zajistíte si nikdy nekončící přísun . Většina odrůd špenátu se seje na jaře a sklízí během přelomu jara a léta. Některé lze vysévat a sklízet v podstatě celou zahrádkářskou sezónu, .

Z odrůd volíme rané letní Fhybridy, které vynikají vyrovnaností a mnohé z nich i rezistencí k plísni špenátové. Přezimující odrůdy špenátu jsou . Podzimní špenát si zajistíme výsevem pak polovině srpna. Pro přezimování a ranou jarní sklizeň vyséváme vhodné odrůdy špenátu v září. Právě dle struktury listů rozlišujeme dvě základní odrůdy špenátu. Zajímavé odrůdy špenátu pro vaší zahrádku.


Pro úspěšné pěstování je důležitý výběr odrůdy. Emilia F- hybridní odrůda vhodná pro jarní výsev. Je známo odrůd špenátu. Daří se mu v humózní půdě.


Konzumujeme jej vařený nebo dušený. Na trhu existuje celá řada odrůd špenátu. Je třeba však mezi nimi vybírat podle toho, kdy potřebujeme špenát sklízet. Samozřejmostí jsou jarní a podzimní . Listová Barevný a zdravý mangold: listová zelenina pro špenát i polévku.


Při správném výběru odrůdy můžeme mít sklizeň nejen na jaře, ale i na podzim. Na jaře, na konci dubna, se vysévají rané odrůdy špenátu. Pěstování špenátu doma vám a vašim blízkým poskytne téměř kompletní denní sadu důležitých.

Vyznačuje se neobvyklými čtyřbokými . Nejslavnějším a nejoblíbenějším typem zeleninové zeleně je špenát. Má významné výhody a užitečné látky. Tráva rostlin (hlavní roční odrůdy ) patří do rodiny . Polopozdní odrůda špenátu vhodná pro jarní i podzimní výsev. Tato odrůda je vhodná převážně pro jednorázovou sklizeň.


Protože neobsahují tolik vody jako pozdější odrůdy , jsou vhodné zejména na výrobu sušeného špenátu. Ten se často používá jako přírodní . Odrůda špenátu patří mezi celosezónní rostliny tj. Má silnou velkou rozetu, rostlina je polovzpřímená.


Ne- využívají se ani starší odrůdy s bublinatými listovými čepelemi, které se obtížně čistí. Výrazně dlouhodenní a mrazuvzdorné jednoleté rostliny špenátu jsou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky