úterý 25. září 2018

Mochyně pěstování

Mochyně pěstování

Jedlé lampionky peruánské mochyně : pěstování ze semínek, sklizeň a skladování plodů. Naopak velmi chutné jsou plody mochyně peruánské. Pěstování okrasné mochyně.


Mochyně pěstování

Kdo má zkušenost s pěstováním rajčat, ten si s mochyní hravě poradí. Mochyně , židovská třešeň, lampiony a mnoho dalších názvů má podzimní rostlina s. Brzy zjara se na rostlině objeví květy a koncem března i plody, které však budou menší než při pěstování mochyně ve volné půdě. Arabský salát z rajčat a . Já ji pěstuji již několik let a docela úspěšně. Zahradu nemám, takže v květináči na střešní terase. Velkou předností mochyně obecně je její snadné pěstování.


Je to velmi nenáročná trvalka, která v teplejších oblastech naší země i zplaňuje. Mochyně dužnoplodá neboli mexická (P. Ixocarpa) patří mezi jednoleté druhy mochyní. Její plody jsou jedlé a pěstují se v Americe jako zelenina. Peruánskou mochyni lze pěstovat venku i ve skleníku, na pěstování.


Tato jednoletá rostlina nevyžaduje téměř žádnou péči. Vysejte ji hodně brzy na jaře, nejlépe . Mochyně židovská třešeň je vytrvalou rostlinou, která bez problémů. Pro pěstování mochyní je ideální hluboká humózní půda, ve které se drží . Pokud ji nechcete pěstovat v květináči, pomůže vám zkrotit její rozpínavost . Mochyni židovskou třešeň můžete využít k nejrůznějším dekoracím a do.


Na stoupající oblibu a zájem o její pěstování operativně reagují i . Avšak její pěstování v Evropě (a také v České republice) je doloženo již z 16. Mochyně pochází z oblasti jihovýchodní Asie až po Japonsko. Při pozření působí plody mochyně peruánské velmi osvěžujícím dojmem. Ani v našich podmínkách není pěstování této rostliny náročné a do . Pokud chcete mochyně pěstovat ve skleníku, vysejte si pár kousků už v únoru.


Mochyni vyséváme buď rovnou do kelímků, rašelinových květníků či jiffů nebo . Physalis a jeho pěstování. Dosahují velikosti – 4 . Při správném pěstování výnos může být až kg plodů z jedné rostliny! Podložit je můžeme netkanou textilií, oblíbené je pěstování v pyramidě, . Zatímco oranžové lampionky mochyně židovská třešeň rostou v našich.


Proto je vhodné ji pěstovat vyvázanou u opory, podobně jako rajčata. Není se čemu divit, jsou si podobné. Mochyně se v našich podmínkách pěstuje nejčastěji jako jednoletá rostlina, podobně jako rajčata.


Mochyně pěstování

Rostlinu sázíme do propustné, humózní . Mochyně jsou jednoleté i víceleté byliny dorůstající do výšky až m. Plody které z těchto mochyní jsou jedlé? Květy vytvářejí jednotlivě v úžlabí listů. Pro většinu druhů je typický . Poradíme vám, jak ji pěstovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky