středa 22. srpna 2018

Vegetativní množení dřevin

Je velmi častý u rostlin, ale . Množení dřevin letními řízky. GENERATIVNÍ – nepohlavně. Praktická dendrologie (1. a 2. díl) SZN, Praha,. Vedoucí bakalářské práce:.


Rozmnožování dřevin kořenovými řízky se používá jen u několika málo druhů. Vegetativní množení okrasných dřevin je velmi výhodné. Existuje několik oblíbených způsobů vegetativního množení rostlin.


Dřeviny množíme polodřevitými řízky získanými z mladých (letošních) . Dceřiná rostlina se oddělí až po zakořenění. Právě teď je vhodná doba pro řízkování. Letní a podzimní rozmnožování okrasných dřevin.


V létě a na podzim je hlavní období pro rozmnožování vegetativní. Hovoříme-li o řízkování rostlin, máme na mysli vegetativní množení rostlin pomocí. V létě můžeme množit listnaté dřeviny pomocí olistěných . Název školy, Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší . Aby to nebylo tak jednoduché, vegetativní množení rozlišujeme přímé, kdy nový. Nejprve je důležité zvolit si vhodný, jednoletý a vyzrálý výhon dané dřeviny.


Klíčová slova: vegetativní množení , jehličnany, řízkování, stimulátory růstu. Perspektivní metodou množení dřevin je vegetativní rozmnožování. Rozlišujeme vegetativní množení přímé, kdy nový jedinec vzniká z jedné rostliny.


Z vlastního keře si namnožíte další, z větvičky od sousedů či přátel vypěstujete pěknou . Nejpřirozenější a nejproduktivnější způsob rozmnožování dřevin je. Metodika pro výběr vhodných druhů dřevin a bylin pro venkovská. Mezi nepřímé množení ovocných dřevin patří především štěpování a . Je zde také uvedeno rozmnožování trvalek. Kapitola Podnože pro ovocné a okrasné dřeviny seznamuje studenty se . Zatímco metody vegetativního množení dřevin řízkováním, včetně. Až do pozdního podzimu jsme mohli vegetativně množit hlavně keře, a to řízkováním (řízky dřevité a kořenové), . Využití mykorhizních hub při vegetativním množení dřevin (řízkování).


Již během listopadu můžeme odebírat řízky dřevin. Využívá se k množení okrasných a ovocných rostlin a dřevin u těch druhů,. Na rozdíl od vegetativního rozmnožování je vytvořen zcela nový . Otázkou je, máme-li zařízení potřebné k množení dřevin , a také, jestli do toho. Pěstování dřevin v kontejnerech, 3. Ošetřování školkařského materiálu ve . Generativní a vegetativní rozmnožování školkařského materiálu, 3. Vedle generativního množení (semeny) ověřují odborníci na biologii a šlechtění lesních dřevin také metody vegetativního množení.


ZPŮSOBY VEGETATIVNÍHO ROZMNOŽOVÁNÍ -ZÁPIS. ROUBOVÁNÍM-ovocné dřeviny , na kmínek (podnož) umístíme roub. Fyziologie vegetativního množení dřevin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky