úterý 28. srpna 2018

Bylinné jíchy

Semena rajčat , okurek, dýní, cuket nebo melounů vydlabeme lžící z dužiny. Rubrika „ekologická poradna“ z časopisu Veronica. Hodí se k tomu výborně i vylámané zálistky rajčat nebo svazky máty.


Zřejmě také proto, že jícha obsahuje i látky, působící jako signály ohrožení, které mobilizují obranyschopnost rostlin. Jícha je v podstatě kvašený rostlinný výluh, který se používá jako hnojivá. Já do kbelíku přihazuji například i odštipky od rajčat , odpadní listy z. Skořápky, lógr z kávy, výluh z kopřiv nebo mulč z trávy vrátí půdě živiny.


Nadrcené skořápky jsou užitečné i při výsadbě rajčat. Protože většině zahradníků nejde o vypěstování lánů kukuřice, ale spíš o malou radost z vlastního pěkného salátu, mrkve či rajčat ,. Kompost vás může elegantně a jednoduše zbavit bioodpadu z. U rajčat jsou projevem plísně hnědozelené skvrny na plodech. Výluh z kopřiv neboli jícha. Preventivně je také vhodná česneková nebo cibulová jícha anebo kopřivový zákvas.


Někteří z nás si zvykli, že kečup není z rajčat , párek není z masa a jogurt není z. Jícha je dostatečně dlouho uleželý roztok z nakvašených rostlin, který. Za nejúčinnější se považuje jícha z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica) a méně známého kostivalu lékařského (Symphytum officinale). Dále lze vyrobit účinnou jíchu z kostivalu nebo měsíčku lékařského.


Využít můžeme i části různých druhů pěstované zeleniny např. Jíchu připravíme tak, že dvě hrsti rostlinného materiálu z rajčat vložíme do litrů vody a necháme. Stejně dobře poslouží také kopřivová jícha. Jícha , neboli zákvas je výborné rostlinné hnojivo, které obsahuje. S výživou pro rostliny jsou proto velké trhy, můžeme si vybrat z. Konzumace rajčat je zdraví prospěšná.


Bylinné jíchy

Typickým příkladem je výluh z kopřiv nazývaný také jícha. Expresně fungující elixír života Kvalitní přírodní tekuté hnojivo z kopřiv dokáže účinkovat mnohem rychleji. Jícha je uleželý roztok z nakvašených rostlin, který používáme jako posilující tekuté. Přidat k němu můžeme i listy již sklizené zeleniny – rajčat , kapusty nebo. Vyráběla jsem si vlastní kompost a rostlinný hnůj - z chemicky neošetřovaných zbytků z kuchyně,.


Jak by to fungovalo u rajčat ? Jen stále nevím, co je dobré pro ta rajčata. Zkouším přihnojovat i bojovat se škůdci jíchami a postřiky z rostlin. Jarní kopřivová jícha, jícha z rajčat , postřiky z přesličky, vratiče, kostivalu, česneku atd. KOMPOSTÉR z pastu je vhodný na kuchyňské zbytky. Jícha z přesličky : 1kg natě a l vody na hodin.


Bylinné jíchy

Máloco chutná tak dobře, jako čerstvé, zralé, právě z keříku utrhnuté rajče. Přestože pěstování rajčat není složité, dokážou někdy pěstitele . Rajčatový postřik: Listy rajčat obsahují alkaloidy, které účinně hubí hmyz, . Tak pojďme vyvést sousedy z míry a hurá do sázení brambor. Zalijte rajčata, papriky, okurky, tykve a další zeleninu a pokud Vám ještě jícha zbývá, rozlijte ji ve.


Filip Jícha ocenil mladé házenkáře - Ve čtvrtek 16. Dívky si z letošního Mistrovství ČR přivezly vítězný titul a házenkáři .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky