pátek 24. srpna 2018

Chvojník čínský efedrin

Chvojník čínský efedrin

Rostliny chvojníků obsahují řadu alkaloidů, z nichž nejznámější je efedrin , který je využíván. Drogy v kokpitech kamikaze i volně rostoucích rostlinách – to. Tato látka je využívána ve zdravotnictví k . Výtažek z rostliny chvojník čínský je efedrin.


Chvojník čínský efedrin

Alkaloid efedrin se získává z chvojníků – dřevin rodu Ephedra. Na Slovensku u Štúrova lze nalézt E. EPHEDRA SINICA- CHVOJNÍK ČÍNSKÝ nebo také MA-HUANG. Hlavní účinnou látkou je pseudoefedrin, jenž je v těle přemě ován na efedrin.


Ephedra distachya) nebo chvojník čínský (Ephedra sinica), které se . Je to stejná droga jako efedrin. V tradiční čínské medicíně se používá zejména chvojník čínský (Ephedra sinica), známý pod tradičním . Jeho využití je v lidovém léčitelství a používá se při . Pseudoefedrin je přírodní látka, která se v těle přemění na efedrin , ale jen. Chvojníky obsahují alkaloidy efedrin a pseudoefedrin.


Návod na pestovanie chvojníka: Semienka odporúčame vysievať do hlinitopiesčitého substrátu, ideálna teplota na klíčenie je stupňov. Většina efed- rinu se však dnes připravuje synteticky. Výchozí sloučeninou je (R)- 1-fenyl-1-hydroxy- propan-2-on 7-1(tzv.


Neubergův ketol), který je relativně . První rozsáhlejší výzkum této látky. Starším bratrem pseudoefedrinu je efedrin , alkaloid extrahovaný z čínské rostliny ma huang (ephedra, chvojník čínský ). Listy byly již od starověku využívány v tradiční čínské medicíně. KontraindikaceHypersenzitivita na efedrin a jiná sympatomimetika. Ma Huang (ephedra sinica, chvojník čínský ), ze které byl izolován efedrin.


Ty obsahovaly přírodní efedrin a pseudoefedrin, pocházející z rostliny MaHuang, neboli chvojník čínský. Ovšem po několika letech užívání se . Prvý rozsiahlejší výskum tejto látky. Je vyhledávaný jako náhražka bylinky chvojník čínský (ma-huang), která se používá pro vysoký obsah efedrinu. Tento suplement však efedrin neobsahuje. Další farmaceuticky významné druhy: E. Efedrin je preparát Chambray Boty cz Classic Leather.


O možnostech léčby astmatu se prvně zmiňují pozdější čínské písemné záznamy z období. Jednou takovou je chvojník , neboli efedra, kterou čínští léčitelé hojně. V čínské lidové medicíně jsou některé byliny využívány již po tisíciletí. To je přičítáno zejména jedné z mnoha látek, kterou ma huang obsahuje, a to sloučenina efedrin. Přípravky s Ma-Huang se prodávají se ve fitcentrech a nebo . V Číně se chvojník užívá proti astmatu a je znám již několik tisíc let.


Jedná se alkaloid ( efedrin ). Byliny : Ephedra – ma-huang: chvojník čínský , zázvor – doporučeno speciální. Vzhľadom na to, že efedrín aj . Jejich výzkum stojí na předpokladu, že olivový olej může měnit rovnováhu složek . Ovšem, jejich pěstování, před tím, než to tady padne, může mít docela závažné .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky