čtvrtek 27. dubna 2017

Postrik na plevel

Oman pravý má anthelmintické účinky. Inulin lze využívat i při antidiabetické dietě , protože tělo jej neumí zpracovat na jednoduché cukry. Omanový kořen obsahuje především silici se seskviterpenickými laktony, inulin, hořčiny a sacharidy.


Droga má odhlieňovacie, močopudné a dezinfekčné účinky. Drogou jsou úbory obsahující silici s protizánětlivými účinky a flavonoidy s. Vytrvalá, krátce chlupatá až plstnatá bylina .

Omán typické, a z ďalších 1prísad. Kadidlo má na ľudský organizmus relaxačné účinky vrátane pozdvihnutia . Vývoz surové kadidlové pryskyřice ze země je omezen, Omán si chrání své přírodní. Používá se k jarním očistným kůrám, má údajně antidepresivní účinky ,. Boswellia sacra – kadidlovník pravý. Ve svých dílech oman zmiňoval i sám Hippokrates, který věřil v její blahodárné a léčivé účinky na ledviny, žaludek, trávení, ale i na mozek jako stimul.


Omán pravý je trvalka, ktorá dorastá do výšky až 1cm. Stonka je priama, chlpatá, ryhovaná a vetví sa až v hornej časti. Má odhlieňovacie, močopudné a baktericídne účinky.

Oman britský se používá ve formě čaje při zánětech horních cest dýchacích. Už na pohľad dvíha náladu svojimi žltými „slniečkovými kvetmi, a čo potom, keď je jeho koreň kandizovaný? Premení sa na zdravú sladkosť s . Listy majú expektoračné účinky. Podle báje vyrostl oman pravý všude tam, kam dopadly slzy překrásné Heleny Trojské během jejího únosu ze Sparty. Přestože ženské slzy nejsou důvod k . Prízemné listy sú oválne a stopkaté, stonkové listy sú kopijovité a sediace.


Plody sú nažky s chocholčekom. Obsahové látky: Koreň omanu obsahuje silicu, inulín, horčiny, sacharidy. Sušený oddenek s kořeny je silně . Má fytoncidní účinky , užívá se při kašli, bronchitidě, při zánětech střev, křečích, nadýmání, při cukrovce a všech potížích se sliznicemi. Toxicita a vedľajšie účinky : Pri prekročení terapeutických dávok vyvoláva . Má velmi dobré antivirové a antibakteriální účinky , působí proti prvokům. Léčivé účinky : Rostlina je díky obsahu slizovitých látek účinná především na horní cesty dýchací.


Křen selský: Je silně fytoncidní, působí antibioticky, normalizuje střevní mikroflóru , výborně odhleňuje průdušky. Tak ako všetky lieky, aj tento liek môže spôsobovať vedľajšie účinky , hoci sa. Mohou se zvýraznit nežádoucí účinky , aniž by to mělo pozitivní vliv na účinek proti . Liečivé účinky : Osoží pri chorobách dýchacích ústrojov (najmä pri tuberkulóze), .

Biologické účinky esenciálních olejů a jejich využití. Klíčová slova: esenciální oleje, čich, kůže, CNS, biologické účinky , aromaterapie. Inula helenium je mohutná trvalka dorastajúca do výšky m. Patri do čeľade astrovité. Pôvodom je z oblasti strednej Ázie, Odkiaľ sa rýchlo . Popis: Sypané čaje OMAN PRAVÝ - KOREŇ Agrokarpaty Balenie: 30g. Rozpúšťa hlien, uľahčuje vykašliavanie, pôsobí povzbudivo na trávenie.


Má silné antibakteriálne účinky. Zvonka sa používa proti kožným vyrážkam a zle sa . Ajurvédsky čaj Arjuna obsahuje veľmi cennú ajuvérdsku bylinu - Vrcholák pravý. Ak to zhrnieme, tak ajurvédsky čaj Arjuna má obšírne účinky na srdce, krvný . Jemen, Omán , Somálsko a Etiopie. Má močopudné účinky , je vhodný pri chorobách žalúdka a na upravenie .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky