úterý 18. dubna 2017

Mandarinkovník z pecky

Vypěstujte si svůj citrónovník, pomerančovník nebo mandarinkovník. Snad každý z nás si někdy zkusil zasadit pecku nějakého citrusu, ale již. I v domácích podmínkách můžete pěstovat citrusy.


Další fotografie v galerii. Ahoj chtela bych se zeptat jestli nekdo zkousel zasadit pecky z mandarinek pomerancu . Nezahazujte pecku z exotického ovoce a zkuste s námi experimentovat. Tvrdé pecky probuďte k životu namočením do teplé vody. Když zasadíte pecku z citrónu, je to podobné jako třeba s jablkem.


Stromek vyroste, ale zplaní. Bez roubování kvalitní plody nevypěstujete, . Naštěstí dva z nejoblíbenějších druhů si snadno vypěstujete na vlastní zahradě. Jak si snadno vypěstovat mandarinkovník – strana 2. Než můžete zasadit semínko z třešně, je nutné pecky nejprve nechat . Až do doby, než budou tvořící se plůdky veliké asi centimetr, musíme držet teplotu na úrovni °C. Při vyšších teplotách se z květů plody . Pomeranč ( z lat. pomorancium, z pomum, jablko, a arancia, oranžová) je plod pomerančovníku čínského (Citrus sinensis) z čeledi routovité (Rutaceae). Vypěstovala jsem si sice malinký stromeček z pecky , ale nic víc.


Dobrý den, jakou odrůdu byste doporučili? Mandarinky se nekonaly, chodilo se na ně dál do Zeleniny. Ráda bych, aby plodila každý rok, plody byly alespoň středně. No a ona že ale ať si pak nestěžuju až ve mně vyklíčí mandarinkovník.


D Otázka: vy pecky z mandarinek jíte, nebo je vyplivujete? Naopak jediná meruňka jde vypěstovat z pecky a jak dobře. Chci zasadit meruňku z pecky a vůbec nevím jak se to dělá.


Daruji za odvoz semenáčky exotických rostlin-karambola,granátové jablko, mučenky (druhy). Liči z pecky a ananas z chocholky. Rostliny nejsou v ideálním.


Je jednou z nejmladších pěstovaných rostlin u nás, ale získal velkou oblibu a. Tak pohodový let, jako byl ten z Bratislavy do Girony, člověk málokdy zažije. Citroník napravo, mandarinkovník nalevo, konec asfaltu před námi. Jednu pecku jsme strčili . Nádherný atraktivní strom mandarinkovník , který plodí sladké velké mandarinky. Avokádo – pěstování z pecky.


Slovo citrus pochází z starořeckého kedros nebo latinského cedrus, těmito slovy byly. Samozřejmě mezi druhy máme klasický mandarinkovník , citrónovník, . Semena uvnitř pecky jsou jedlá, dají se použít místo mandlí. Vyrábějí se z nich kompoty, džemy, dřeně, používají se do knedlíků a koláčů.


Mělo by to být dobře, ale nemám z toho dobrý pocit. Byla jsem na víkend u babičky a fuj fuj fuj, kolik jsem toho snědla. Ale co se stalo,stalo se a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky