středa 30. března 2016

Roztoč jahodníkový

Roztoč jahodníkový

Roztoč jahodníkový – Roztočník jahodníkový. Tarsonemus pallidus Banks. Kadeření a kroucení listů jahodníků, nerozvíjení . Ačkoliv roztočík jahodníkový je tak malý brouček, že jej okem nespatříte,. Roztočík jahodníkový je maličký roztoč bílé barvy, který vypadá jako . Pokud si povšimnete divně vypadajících listů, které jsou pokroucené a mění barvu do červena, s největší . Biolaagens – TP ( dravý roztoč proti fytofágním roztočům na jahodách), makroorganický přípravek. Na listech jahodníku způsobuje zkadeření listů a to hlavně listů uvnitř rostliny, tzv.


Listy jsou pokroucené a zdeformované . Popis: Tento drobný roztoč saje na nejmladších srdéčkový listech, které se nevyvíjejí, jsou menší a zkadeřené. Napadené rostliny během . Byl zavlečen napadenou sadbou a značně se . Vlnovník je drobný roztoč , který přezimuje právě v rybízových. Tetranychus cinnabarinus, roztočíci, např. Ochrana: používat sazenice. Z dostupných informácií na nete vyplýva, že roztočík jahodníkový je mrcha odolná a hneď tak niečo na.


Květopas jahodníkový - Anthonomus rubi (H.) Najdete zde Příznaky: škodí lokálně. Může zničit až úrody. Nakousnuté stopky květních poupat. Významní škůdci polních plodin. Phytonemus pallidus), Polyphagotarsonemus latus.


Nejvíce rozšířeným škůdcem jahod je určitě roztočík jahodníkový. Tento nepříjemný roztoč není možné spatřit zrakem, jelikož jeho délka i . V Polabí byl tento roztoč zjištěn i na jabloních. Pretože je momentálne optimálny čas postreku proti roztočíkovi jahodníkovému, vyrazil som do obchodu pre Sumithion.


Aneb není roztoč jako roztoč. Pod pojmem roztoči si ale většinou představíme malé mikroskopické breberky, které s námi sdílí lože a další části nábytku, . Missing: jahodníkový Nové způsoby. Tento roztoč způsobuje zakrňování, deformace a odbarvování listů v kořenových krčcích a snižuje výnos a kvalitu ovoce.


Pracovník britského výzkumného . Jinak tento roztoč spolehlivě přezimuje v našich podmínkách. Je to drobný roztoč , který je viditelný . Antraknóza jahodníku : ošetření ORTIVA,ZATO. Nejrozšířenější je larva chrousta, skvrnitost listů, plíseň sivá, háďátko jahodníkové, roztoč jahodníkový a jiné.


Jejirh výpis by zabral více místa a proto se omezím . Mikroskopický roztoč o velikosti letních samiček (protogynes) 15– 23. Phytoseiulus persimilis nebo Amblyseius californicus. Přípravky: Vertimec EC, biologická ochrana – dravý roztoč.


V literatuře se uvádí, že tyto vlnovníky údajně likviduje i dravý roztoč Typhlodromus pyri. Plstnatost révy vinné (erinózu) způsobuje roztoč vlnovník révový (Colomerus vitis ).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky