pátek 25. března 2016

Jak se množí octomilky

Stačí nechat v kuchyni ležet rozkrojený citron a máte octomilky doma. Octomilka (Drosophila) je rod malého dvoukřídlého hmyzu, náležející do čeledi octomilkovití (Drosophilidae). A že tedy nejdůležitější je . Navíc se octomilky extrémně rychle množí.


Samička dokáže naklást až 4vajíček naráz, z nichž se vylíhnou další octomilky za cca až dny.

Ano, ty bestie jsou octomilky. Jakmile začne ovoce dozrávat a ideálně ještě kvasit, jsou octomilky v. Mušky se totiž příšerně rychle množí. Klidně by to mohly být malé neskutečně rychle se množící mušky, poletující kolem ovoce. Tato drobná asi milimetrová muška si pochutnává na zbytcích, které jsme někde doma odložili.


Jak se zbavit octomilek ? Pravděpodobně už jste se s ní také setkali.

Známe zaručených způsobů. A na rozdíl od jiného hmyzu není vůbec lehké je z bytu vypudit. Je to téměř nekonečný boj.


Díky našim radám ho ale . V teplých letních dnech se ani nestačíte otočit a kolem ovoce vyskládaného na míse víří maličké mušky - octomilky. Milují vše kvašené, s chutí nasávají zbytky vína. Přivádějí vás drobounké mušky octomilky svým poletováním kolem ovoce k šílenství? Typickým místem množení octomilek je také mísa s ovocem na stole v . S podzimem a zralým ovocem se do bytů stěhují i otravné mušky.


Octomilky jsou drobné, maximálně 3mm veliké žlutohnědé mušky z. A najednou jsou všude a množí se přímo před. V jejich blízkosti či přímo v nich se pak množí obrovskou rychlostí. Z několika jedinců se během několika dnů stane celé hejno, octomilky se množí velkou rychlostí a potravu si v domácnosti vždy najdou. Nejběžnější je octomilka velká (Drosophila funebris), ale v domácnostech i v. Najít a odstranit místa množení , často větrat, dělat průvan, který nesnáší, včas .

Jaktože celý rok žádnou nevidím, ani červi že by se někde po domě množili , ale když. Jsou to malé mušky, které se rychle množí a poletují . Nebojte se octomilek , zbavit se jich není vůbec těžké. Je ale důležité zakročit včas, než začnou klást vajíčka a začnou se množit ve velkém. Množení octomilek lze zpomalit či zastavit různými způsoby: jedním z nich je důsledně zaklápět víko na odpadkovém koši a co nejčastěji ho . I když je zdravotní riziko přenosu chorob . Důvod je takový, že se octomilky množí až obrovskou rychlostí, kterou jen málokdo dokáže pochopit. Abyste s octomilkami zatočili dříve, než se . Kvašení je pro ně stav, kde se dobře vyvíjejí a množí.


Biologové si octomilku kdysi vyvolili za modelový organismus, protože se v laboratoři rychle a snadno množí. Zvláště genetika a embryologie jí . Je pravděpodobné, že celý proces odchytu octomilek budete muset . Jako supi se vznášejí nad nedojedeným zapomenutým banánem, který jste vy nebo vaše . Nepohrdnou ovšem ani zeleninou, vínem nebo čerstvě upečeným koláčem. Vinné a otravné mušky octomilky : je dobré vědět, jak se jich zbavit! Přestože mají sotva pár milimetrů a nejsou životu nebezpečné, svojí . A také určitě nechcete běhat po kuchyni a plácat směšně dlaněmi čím dál častěji v marném .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky