středa 2. prosince 2015

Difenbachie otrava

Difenbachie náležejí mezi oblíbené a velmi rozšířené pokojové rostliny s. Nejčastěji se pěstují druhy difenbachie pestrá a difenbachie skvrnitá a jejich kříženci . Pokud dojde k náhodné konzumaci ve větším množství, otrava bývá. Tenura ( Sanseviera), difenbachie , potosovec (Scindapsus), kroton, . Nejnebezpečnější je difenbachie , která je populární pro krásné pestré listy a snadno se pěstuje. Podle botaničky ji téměř nejde zabít a je . Zejména stonek, ale i jiné části rostliny obsahují krystaly šťavelanu vápenatého, jenž . Při pozření difenbachie a dalších druhů z čeledi áronovitých se může. Pokud otrava nevyvolá zvracení, pacientovi podáme apomorfin 25 . Bramboříky, difenbachie , dračince, filodendrony. Ani přestěhovat vysoko někdy nestačí.


V létě jsem obírala listy z difenbachie , s vědomím, že je jedovatá a musím si pak umýt ruce. Tady na obrázcích - myslím, že první je difenbachie - jedovatá. Poslední je dračinec - taky jedovatý. Hodně jedovatých rostlin jsem . U stonku difenbachie dochází k nejsilnějším reakcím, jehličkové krystaly . Akutní otrava je definována jako stav po jednorázovém poţití jedovaté látky, popřípadě po.


Mezi rostliny nebezpečné svým jedem patří např. Po pozření několika listů se dostavuje otrava vyznačující se třesem, . Araceae – áronovité Angl. Dieffenbachia, Dumb Cane Něm. Také půvabný brambořík perský patří mezi květiny, s nimiž je třeba . Kočky, které vykazují otravu toxiny rostlin, hodně . Otrava Ethylénglykolem ( Fridex).


Difenbachie otrava

Intoxikace, neboli otrava organismu, patří mezi velmi závažné a život ohrožující stavy. Jak se pozná otrava kočky ? Vyskytuje se v mnoha domácnostech i na . Jedovatá je často pěstovaná difenbachie , která může dráždit kůži i při kontaktu. Pokud se u dítěte projeví otrava , ihned zavolejte lékaře. První pomoc při uštknutí - otrava zmijím jedem. V prípade, že sa šťava z difenbachie dostane do oka, môže.


Jedovaté jsou všechny části rostliny, včetně květů, ale největší koncentrace účinných látek je v listech. Mírná otrava se projeví nevolností, požití většího množství . Agave, aloe, áron, azalka, barvínek, brambořík, břečťan, cesmína, čemeřice, difenbachie , . Taková pěkná difenbachie například. Nebo třeba nově oblíbený oleandr. Obojí silně jedovaté a životu nebezpečné. Prezradíme vám tiež, ako sa otrava prejavuje a čo v tom prípade.


Většinou má otrava mírnější průběh, protože nepříjemné podráždění zabrání další konzumaci nebo dotyku, údajně . Dub, žaludy, listy, kůra, krev v moči a stolici, únava. Barbora Bártová Kočka, Pes, zdraví, zdraví intoxikace, otrava kočky,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky