pátek 25. prosince 2015

Za jak dlouho vyroste trávník

Za jak dlouho se alespoň zazelená a za jakou dobu to bude ten. Trávník můžete založit dvěma způsoby. Výsevem, což je přeci jen běžné a potom ještě položením předpěstovaných travních dílců.


Tráva zasetá měsíce - kde je chyba? Ujme se ještě nově zasetý trávník ?

Zakládáme trávník - praktické rady pro hustý zelený koberec. U jílovité půdy počítejte s tím, že trávník bude na některých místech hustší a jinde zase řidší. Povrch srovnejte dlouhou vyrovnávací latí a těsně před setím ještě utužte lehkým válcem;. Jak Váš trávník poroste – časová osa. Hneď na jar keď rozmrzne pôda, prekyperi a zasej.


Ak máš dobrú zem kompost nedávaj. Použi trávnik s väčším množstvom druhov a treba .

Pro výsev a založení nového trávníku se používají směsi jednotlivých travních druhů. Nejčastěji se využívají Jílek vytrvalý, Kostřavy červená a . Na jaře trávník roste bujněji, a tak potřebuje sekat častěji, někdy i. Pokud nechceme čekat na trávník z výsevu příliš dlouho , můžeme si jej . Taky jsem o tom uvažovala, ale jak dlouho musí být ohrada prázdná,. Tady u nás celkem všechno dobře roste ,vím,že po zasetí měli loni . Nejvíce vody při zalévání vyžaduje čerstvě založený trávník. Když právě klíčí, měli byste zalévat 5x denně.


Jakmile vyroste , postupně ubírejte. Hustý a sytě zelený trávník si přejí všichni. Proto bychom měli trávníku.


Každý majitel zahrady touží po krásném, hustém a zeleném pažitu. Ale vypěstovat takový druh trávníku vyžaduje dobré odborné znalosti a . Bohužel většina zahrady je z . Roste pomaleji a travní porost zapojuje až druhým i třetím rokem.

Založit trávník můžete více způsoby, setba je jen jednou z možností. Je to levná metoda, která ale má nevýhodu v tom, že prvním rokem musíte . Hustý zelený trávník je nejdůležitější částí zahrady. Teprve v jeho sousedství ostatní barevné květiny a další rostliny náležitě vyniknou. Zkuste zajít do galerie trávníků , tím myslím na golfové hřiště, a nebo. Pěkně dlouho trvalo najít si optimální složení, co se standardně nabízí v obchodech.


Mít však stále krásný, hustý a svěže zelený trávník , vyžaduje dostatek. Jen tak docílíte toho, že vám vyroste krásně hustý a svěže vypadající trávník. Lehké sucho, které netrvá dlouho , může být pro trávník i výhodou. Dlouhé období sucha přitom nemusí váš trávník nutně zničit.


Stačí jen změnit způsob, jakým se o něj budete starat. Hustý trávník syté zelené barvy není náhoda, ani se za ním neskrývá. Do takto připravené půdy je radost zasévat kvalitní travní semeno, protože úspěch na sebe nenechá dlouho čekat. Zakládání trávníku Doporučujeme podzimní výsev z důvodu stabilnější vlhkosti a ještě dostatečně vyhřáté půdy.


Proč tak dlouho zavlažovat? První střih provádějte, když tráva vyroste 8-10cm, nezkracujte však na méně než 5cm. Jaká je doba vzcházení trávníku Jak rychle vzchází nový trávník ? To je velmi častá otázka.


Velkou roli hraje kvalitní osivo, správná teplota a . Všechny zmíněné rostliny jsou velmi rozšířenými druhy a také mají dlouhou. Ideální směs pro veškeré parkové plochy a reprezentativní zahrady. Tato směs vyniká rychlou klíčivostí a je vhodná pro všechny typy .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky