pondělí 21. prosince 2015

Mečík bahenní

V zahradě se uplatní právě v blízkosti jezírek nebo na vlhčích . Gladiolus palustris - mečík bahenní. NPP Slatinná louka u Velenky). Klikni pro zvětšení obrázku . Máte zájem o tuto fotografii ve vyšší kvalitě?

Mapovanie výskytu na Slovensku. Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Evropský druh mečíku, jehož areál se rozprostírá od Pobaltí, . Mnohem vzácnější než mečík střechovitý je mečík bahenní.


Květy má červeně nachové a kvete v červnu a červenci. A zvláštní – k svému jménu přišel snad že se tvarem listů podobá sečné zbrani. Pro svou extrémní vzácnost je mečík bahenní řazen mezi kriticky ohrožené a zákonem chráněné druhy.

Detail rozklikněte, křížkem . Skupina: Cévnaté rostliny. Lokality, ve kterých je druh . Ve středověku se soudilo, že mečík střechovitý má magickou moc, která ochrání. Tak už tu máte snad všechny kytky je jich jenom 3:D Blog. Mečík bahenní Księgarnia - porównanie cen w sklepach internetowych. Stačí otevřít a budeš v obraze.


Jedná se o štíhlé rostliny s pestrými květy. V Evropě rostou divoce např. Vzácný mečík bahenní - Hodonínská dúbrava je jedna z pouhých dvou lokalit, v nichž v Česku roste. Bohužiaľ sa nám nepodarilo nájsť produkt mečík bahenní.


Máme pre Vás však niekoľko tipov: Skúste sa pozrieť, či nemáte v hľadanom slove preklepy . V oblasti se nachází louka s jediným výskytem kriticky ohrožené lněnky bezlistenné v České republice. Dále zde roste ohrožený mečík bahenní. Přírodovědci popsali přes 2druhů divokých mečíků.


Mečíky neboli gladioly patří k vůbec nejvýraznějším květinám. Má zcela jiné nároky na .

Vzniklo tak okolo statisíc . V přírodě se pěstuje asi 2druhů planých mečíků, ve střední Evropě např. Ve druhém odstavci „Něco ze života“ uvádíme informace o tom, jak se před stavovaný druh chová, tedy je-li jednole. Na okrasných zahradách pěstujeme . Mečík střechovitý - pouze dvě rostliny zdobily orchideovou. Podobný, ale mnohem vzácnější mečík bahenní je domovem pouze na jednom . Seznam kriticky ohrožených druhů rostlin v Česku.


Krom výše zmíněných druhů se na lokalitě vyskytují i další vzácné a chráněné rostliny, jako např. Ještě vzácnější je u nás mečík bahenní , který se zachoval v několika lokalitách v Polabí. I když výstavě dominovaly mečíky všech možných . Vojšické louky, kde na jediném místě v České republice roste rozrazil latnatý a na jediném místě v Bílých Karpatech mečík bahenní.


Ocún jesenní – Colchicum autumnale. Plavuň vidlačka – Lycopodium clavatum.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky