pátek 25. prosince 2015

Meduňka lékařská

Meduňka lékařská

Nejznámějším zástupcem rodu je meduňka lékařská , která je pěstována jako léčivá rostlina a koření. V Asii se jako léčivka používá i Melissa axillaris. Nejnovější studie ukazují příznivý účinek na paměť a léčbu demence. Oblibu si získala jako citrónově vonící nálev, který „rozveseluje srdce“,.


Uklidňující meduňka lékařská : Přírodní sedativum, které opravdu funguje - článek na Vaření. Je trochu podobná hluchavce, patří i do stejného . Tuto léčivou bylinku byste sice u nás ve volné přírodě nenašli, ale je jasné, že se tato . Používá se k léčbě oparů, zažívacích . Meduňka vyniká citronovou vůní a léčivými účinky. Lidově zvaná melisa, včelanka, včelník, matečník, lemonika, planá máta, marulka. Z toho je patrné, že bylinka je silně . Snižuje stres, pozitivně ovlivňuje stavy nervové vyčerpanosti a zmírňuje . Melisa, medunice, včelník nebo rojovník. To jsou lidové názvy po citronu vonící byliny meduňky lékařské.


Setkáváme se s ní na zahrádkách, . Skvělý parťák při nachlazení , bolestech žaludku a střev od podrážděných nervů i při potížích s nespavostí. Při troše štěstí můžeme meduňku na zahrádce sklízet až třikrát během sezony. Sušíme ve stínu, opatrně a co nejrychleji, protože meduňka má tendenci k . Vytrvalá bylina s čtverhrannou lodyhou a protistojnými vejčitými listy, sklízíme listy a rychle sušíme při teplotě do °C, siličnatá droga vonící . Slovensky: medovka lekárska. Latinsky: Melissa officinalis.


Meduňka lékařská

Dorůstá do výše až cm. Její lodyha je čtyřhranná, větvená, vroubená hustými . Bylinářské koště je čistící a odkyselující bylinný čaj Bylináře Karla. Meduňku najdeme jen v bylinkových zahrádkách, protože ve volné . Veškeré informace o produktu. Hodnocení a recenze Click And Grow. MEDUŇKA LÉKAŘSKÁ (Melissa officinalis), slov.


LIDOVÉ NÁZVY: Apiastrum, melisa, marulka, matečník, medlinka, včelanka, doušník, . Je to vytrvalá rostlina dorůstající výšky . Přispívá k hormonální rovnováze a duševnímu zdraví. Léčebnými účinky meduňky lékařské si byli lidé vědomi už odpradávna. Tato bylinka je vynikající především z hlediska uklidňujících účinků.


Meduňka lékařská

Pěstujeme ji jako trvalku, kdy . Klidná trvalka, kterou nerozhodí ani mráz. Krásně zelenou, po citronu vonící meduňku byste ve volné přírodě marně . Sušení, sesychací poměr Aby si meduňka ponechala svěže zelenou barvu a typickou . Zjistěte, jaké má meduňka léčivé účinky a kdy vám pomůže. Je nutné nezapomenout nasušit na zimu. Užívá se především při nervově podmíněných .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky