pondělí 21. září 2015

Ředkvičky podzimní výsev

Druhá polovina srpna a počátek září je vhodnou dobou pro výsevy pro podzimní pěstování ředkviček. Pro podzimní výsadbu ředkviček se běžně doporučují i tzv. Ještě není tak velká zima a ředkvičky dozrají přesně v době, kdy ještě nebudou nijak velké. Právě ona se doporučuje i pro podzimní výsev.


Ředkvičky podzimní výsev

První zeleninou, již sklízíme ze záhonů, jsou ředkvičky. Poznejte zásady jejich pěstování , odrůdy dostupné na našem trhu a také škůdce a choroby, jež se. A místo podzimní únavy vás přepadává únava jarní. Kvinta, raná až poloraná odrůda ředkvičky pro rané polní pěstování i pro podzimní výsevy od 15.


Větší kulatá bulvička se svítivě červenou barvou a. Podle odrůdy sejeme ředkvičky od února do dubna. Semínka vyséváme do řádků vzdálených . Aby nebyl vzešlý porost přehoustlý, ředkvičky jednotíme na . Sora - prodej semen ředkvičky - Raphanus sativus - ks. Sora je rychle rostoucí odrůda ředkvičky , vhodná pro jarní i podzimní výsev. TEKO – velmi raná odrůda pro jarní a podzimní pěstování i rychlení ve . V červnu můžete vysít dvouletky a pustit se do pěstování zeleniny.


Ředkvičky podzimní výsev

Co zasít v červenci: Vyrostou vám ředkvičky a další zelenina. Nenechávejte prázdné záhony zbytečně ležet ladem. I když se radujete z bohaté úrody, kterou jste . Začátkem měsíce je poslední vhodný termín pro výsev semen paprik a brokolice pro. Podzimní výsev aneb nic není nemožné! Pořídit si můžete bílé, fialové, červené, červenobílé i žluté ředkvičky.


Možný je však také pozdní výsev , kdy sadíme ředkvičky až ve druhé polovině . Patricie je odrůda vhodná pro jarní, letní i podzimní výsev. Plodí krásné kulovité ředkvičky zbarvené do červena. Jedná se o vytrvalou odrůdu s jemně . BIO Ředkvička Raxe je oblíbená odrůda vhodná pro jarní, letní i podzimní výsev. Vhodná pro jarní, letní a podzimní pěstování. Saxa je červená odrůda ředkvičky (Raphanus sativus) s kulatými bulvami a křehkou lahodnou dužinou.


Ředkvičky podzimní výsev

Po dalším prozření jsem se tedy do toho pustila a pro podzimní sklizen ještě. V tuto dobu už můžeme začít vysévat ředkvičky , den se krátí. Celoroční raná až poloraná odrůda ředkvičky pro rané polní pěstování i pro podzimní výsevy od 15. Pěstujete ředkvičky , ale ne vždy z nich máte takovou radost, jakou byste. Tentokrát to budou letní ředkvičky a ředkev, letní špenát, listový celer,.


Jak to, že ředkvičky koupené v obchodě nepálí a ty moje ze zahrádky pálí? Zkoušela jsem od tří výrobců a pálí všechny. Křen - ulamovat květenství? Slavia, Teko), jiné jsou doporučované spíše pro jarní a podzimní pěstování. Nejméně obvyklým obdobím pro výsev ředkviček jsou letní měsíce.


Cibule: podzimní výsev ozimé odrůdy umožní velmi ranou sklizeň . Je určena pro pěstování ve studených fóliových krytech i pro polní pěstování. Velmi raná odrůda ředkvičky určená k rychlení a jarnímu a podzimnímu polnímu pěstování. Odrůda určená pro podzimní výsev a velmi ranou jarní polní sklizeň.


Okraje výsevného záhonku se zvýší přihrnutou zeminou a výsev se přikryje textilií ,. Pro letní nebo raně podzimní výsev cibule jsou lepší zimní odrůdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky