čtvrtek 17. září 2015

Davidie listenová

Je to opadavý strom s jednoduchými střídavými . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. První davidie se do Evropy dostaly někdy v 18. Drobné květy obklopují velké bílé listeny.


Rozkvétá v květnu až červnu a díky svému vzhledu během kvetení se Davídie někdy nazývá kapesníkový strom.

Listy má široce vejčité až srdčité, jsou výrazně pilovité. Exotický listnatý strom s netradičními květy připomínajícimi kapesníky nebo bílé holubice. Až téměř sběratelskou hodnotu má davídie listenová. Vilmoriniana Středně vysoký strom, zajímavý především v době květu, kdy se na rostlině objevují velké bílé listeny okolo . Možná stále hledáte nějaký solitér, který by na vaší zahradě vypadal jednoduše perfektně. U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba . Davidia involucrata Baillon.


Davídie listenová - tento impozantní strom, který je málo k vidění, rostl na Zemi již před dobou ledovou.

Dlouho se botanici domnívali, . Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Tento pin objevil(a) Hana Toman. Kultivar Davídie, který se vyznačuje velmi brzkým . Milovníci exotických rostlin mohou v těchto dnech obdivovat skutečný unikát – v Průhonickém parku vykvetla davidie listenová Vilmorinova . Velmi zajímavý v květu exoticky vypadající strom.


Asymetrické listeny lákají pozornost. Botanická zahrada Výstaviště Flora Olomouc Blog. Stačí otevřít a budeš v obraze. Kategorie, Listnaté stromky a stromy.


K nejstarším stromům patří buky. Zajímavou dřevinou je davidie listenová , nazývaná také holubí strom. Když kvete, tak to vypadá, jako kdyby . Františka Hamzy vysadil v rámci . U nás nakoupíte japonské rostliny, jehličnany, listnáče, magnolie a další. Royal Horticultural Society ‚s Award of Merit Garden.


Média v souvislosti s davidie listenová na media Commons.

Dříny květnaté a Jelínkovy azalky pod Alpinem. V plném květu jsou nyní nejen rododendrony a azalky, ale také další zajímavé cizokrajné dřeviny – například davidie listenová , pavlovnie . Do sbírek zahrady patří halésie karolínská – tzv. Morina z Butanu a často kvetoucí Victoria cruziana ve sklenících. Intenzita rastu, pomaly rastúci.


Použitie, solitér, skupinová výsadba. Magnolia glandiflora , Pawpaw, tisovce, sekvojovce. Mezi vzácné dřeviny patří například prehistorická davidie listenová nebo metasekvoj čínská, jež byla až do 50.


Je nápadná zejména svými velkými, bílými, toulcovitými květenstvími. Mezi nejcennější patří například davidie listenová , liliovník tulipánokvětý, obrovské borovice těžké, mohutný dub sametový anebo stromová . Nyssaceae - tupelovité Místo: Dendrologická zahrada Průhonice V Průhonicích .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky