pátek 18. září 2015

Marmeláda z hlohu

Marmeláda z hlohu se solí a pepřem. Tento pin objavil(a) Zuzana D. Objavte (a uložte si) svoje vlastné piny na Pintereste. Slovenské jedlá a medzinárodná . Recepty pre chutný život.


Vyrobte z plodů podzimu sirup, džem i likér. Dodnes se používá hlavně čaj z listí a plodů, legenda praví, že z hlohu byla i Kristova trnová . Pro zdraví lze připravit i čerstvou šťávu z hložinek. V kuchyni se z hložinek vaří také domácí marmeláda (viz recept), čerstvé pupeny hlohu zase na jaře poslouží.


Zde najdete poměrně dost receptů, které jsem posbíral z internetu a. Někdy v březnu začnou z hlohu rašit lístky. Hloh, Tinktura z hlohu obecného, Jablečná povidla v domácí pekárně, Hroznové víno, Jak se jí kaki ovoce, Léčba metličkových . Z kulatiny a staré židle můžete vyrobit originální stoleček. Udělejte svému prvňáčkovi kornout na. Léčivé účinky mají i listy a plody hlohu (tzv. hložinky), ovšem ne tak výrazné, jako květ. Vynikající je také marmeláda z hlohových plodů.


Malé červené plody hlohu obecného neboli hložinky právě dozrávají. V našem článku Vám poradíme, co si z h. Výborná hlohová marmeláda. Na kilo hložinek použijeme 5. Trnová Kristova koruna byla, podle některých autorů, také z hlohu. Předvánoční zvyk nalámat si.


Zajímavá je kyselkavá chuť, ale zvlášť zajímavé jsou zejména účinky hlohu , posiluje totiž srdíčko. Květy hlohu mohou být použity k ochucení likérů a vína. Hloh je hotovým požehnáním pro nemocné.


Listy jsou výborné v čerstvých salátech. Postup: kg hlohových plodů,. Produkty z hlohu mají dosti výraznou chuť, která se dá zjemnit kombinací. Nejchutnější možností využití jeřabin je marmeláda , která je hutná a krémová. Nicméně jde o omáčku, nikoliv o marmeládu nebo džem , takže . Hlohový likér na srdíčko Zralým, rudým plodům hlohu říkávala moje.


Find this Pin and more on Dezerty, chuťovky, drinky, sirupy by. Všetko ešte krásne spí po zime, máločo otvára svoje púčiky a kvitne z kríčkov, ale hloh už žiari v. Z plodov hlohu vyrábame chutný džem , na ktorý potrebujeme:. Vyjimku tvoří marmelády vyrobené s přidáním jiných plodů.


Pak je složení obohaceno o látky z těchto jiných přísad. Příkladem může být třeba džem z hlohu a . Přidává se do čaje, zhotovené tinktury, sklizené ve formě kompoty, ale zvláštní pozornost si zaslouží džem z hloh. Z hlohu připravte širokou škálu pokrmů. Džem z černého bezu, 3ml.


Jahodový chilli džem, 2g.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky