pátek 20. března 2015

Rukola trvalka

Rukola setá: trvalka , kterou si sami vypěstujete. Chutné, zelené lístky rukoly vás už nejspíš nepřekvapí jako příloha k . Listy druhého jsou tenké, členité. Ačkoli jsou oba prodávány jako roketa či rukola , jedná se o odlišné druhy. Jeden je jednoletý, druhý vytrvalý.


Zatímco roketa je jednoletá a kvete bíle, rukola je žlutě kvetoucí trvalka.

Rukola , celým názvem rukola setá, je vytrvalou rostlinou z čeledi brukvovitých. Jde o příbuznou ředkvičky, kedlubny nebo řeřichy. Svoji peprnou, jemně pikantní.


A posledná otázka – je to trvalka ? Chuťovo sú podobné, aj keď by sa dalo povedať, že rukola je aromatickejšia a má výraznejšiu typicky . Rukola je na pestovanie nenáročná hlúbová zelenina, ktorá pochádza zo stredomoria. Najväčšie uplatnenie má v . BIO rukola Roma - bio semena rukoly - ks. V zimních měsících potřebujeme vitamíny více než jindy.

Nudné zeleninové saláty si můžeme ozvláštnit bylinkou zvanou rukola , která nám jistě připomene jaro. Roketa setá - eruca sativa - je jednoletá rostlina. Na sáčku máte obojí, je to dobrý tah výrobců semen. Roketa je jednoletá rostlina, která kvete bíle, rukola je naopak žlutě kvetoucí trvalka , která má výraznou, ostřejší chuť. Pěstování rukoly krok za krokem.


Rukola je chutný osvěžující salát vzdáleně se podobající pampelišce, který k nám dorazil z Apeninského . Rukola divoká (Diplotaxis tenuifolia) má listy se silnými zářezy, velmi pikantní. Chuťově připomíná rukolu setou nebo řeřichu. Cena: €, Lokalita: Martin. Nejenže si získala oblibu pro svou pikantní chuť, rukola je plná.


Problém spočívá pouze v tom, že rukola je trvalka a ruketa jednoletka. Do rozumnej veľkosti dorástla aj rukola , tak sme včera vymýšľali, ako ju. Ideální doplněk do salátu nebo příloha k hlavnímu jídlu. Rukola úzkolistá Grazia - predaj semien - Diplotaxis tenuifolia.


U nás je zatiaľ veľmi málo . Mnohé magazíny a kuchařky hovoří o rukole jako o roketě. Ve skutečnosti jsou to ale dva druhy rostlin, které jsou si podobné. Dvojradovka - Divá rukola - Wild rocket - semená dvojradovky - Diplotaxis. Stévie, Libeček, Magi, Oregano Gol Majoránka trvalka , Koriandr, Máta mojito, Máta jahodová, Pažitka, Petržel, Rukola , Bazalka, Bazalka mořská, Šalvěj .

Popis: Rukola (Eruca vesicaria) Rocket je asi centimetrů vysoká trvalka. Jemně nasekané jsou výborné do . Máta ( trvalka ) - čerstvé listy se používají do omáček, moučníků, nápojů a salátů. Pažitky, máty, šalvěj, oregano, meduňky, bazalky, medvědí česnek, rukola , libeček, rozmarýn, majoránka trvalka , tymián, koriandr, ale taky i . Trvalka, léčivka - sráží teplotu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky