pátek 20. března 2015

Okousané listy paprik

Na listech jamky a nepravidelné otvory. Okraje otvorů roztřepené. Okousané nové listy u papriky? Kdo mi to okusuje listy a poupata? Díry v listech - Housenka?


Přitom nic jiného okousané není - salát, kedlubny, ředkvičky - vše je bez škůdců. Prosím vás co to může dělat. Okolo paprik se objevují malé černé kuličky, , asi trus, , a jaký postřik na to bude působit abych zabránil dalšímu . Uvnitř plodu je pak nějaký výtrus jako od . Pěstuji papriky ve foliovníku a některé rostliny mají uprostřed listů otvory.


Na rostlinách jsou škůdci ve tvaru malých krychlí. Aby byla úroda paprik bohatá, nesmíte rostliny okopávat. Navíc při vylučováním medovice poškodí listy a objeví se na nich čerň.


Listy napadených rostlin ztrácejí barvu, kroutí se a mohou být pokryty lepivým trusem, na kterém se může. Listy se začnou hrozně kroutit a vršky jsou nějaké okousané. Lezou tam jen mravenci, že by to dělali oni? Vůbec nevím čím to postříkat. Lifestylový server o cestování, bydlení a dále na téma jako.


Za okousané listy tučnolistých rostlin může většinou lalokonosec . Meruňka má letos navíc listy velmi okousané (díry v listech). Listy na napadených větvičkách postupně vadnou a usychají, ale přitom neopadávají. Dále prosím o radu, zda se dá nějak předejít napadení paprik ve skleníku mšicemi, a když . Postřik je nutné aplikovat již při prvním výskytu škůdce, dále ho . Například listy kedluben okousané od dřepčíků, nebo svrchní . Někdy se klimatické podmínky sejdou tak nešťastně, že starší listy kedluben začnou být napadány infekcemi z vlhka a začnou žloutnout a . Nyní mi ale začíná na jedné sazenici začínají listy vždy z poloviny hnědnout až. Dobrý den,chtěla bych se zeptat,lístky stévie mám okousané a byly na ní nějací broučci.


Které drudy rajčat a paprik by jste doporučili k běžnému pěstování na . Silně napadené listy schnou a některé později i opadají. Ač na to paprika nevypadá, jde o choulostivou rostlinu, která bude v boji proti parazitům a chorobám . Hobby magazín Jiřiny Bohdalové. Listy okousané nepravidelnými požerky a okrajové výkusy. Nadzemní části vzcházejících nebo mladých rostlinek částečně nebo zcela zničeny žírem. Sklizeň zdravých paprik až na samém konci sezony.


Rostliny s měkkými, plstnatými listy nejsou vhodné pro sprchování. Neesteticky vypadající rostliny, žluté a poškozené, zda okousané listy odstraňte. Paprika setá poškozená plži. O přítomnosti plžů svědčí okousané klíčky ( nabobtnalá semena mají hodně vody), stonky, lodyhy, plody, hlízy, dužnaté kořeny, listy , okrajový žír, v listech nepravidelné otvory (okénkování a dírkování), žilky listů . Pěstuji feferonky a začaly odpadávat listy a vypadají jako okousané , pod . Chutí im aj zrelá rajčina, ale bez semienok, alebo červená sladká paprika , ale aj.


Poškozeny jsou především odrůdy s měkčími listy a první vyrašené listy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky