čtvrtek 12. března 2015

Choroba listů švestek

Mezi nejčastější choroby a škůdce švestek můžeme zařadit. Následkem šarky listy žloutnou a opadávají, dochází také k retardaci růstu. V příloze je nafocena choroba na listech švestek , výrustky jsou jen na horní straně listů , na straně osvětlené straně sluncem načervenalé a ve . Jasný, přehledný a odborný.


Občas může švestka trpět zkroucenými listy. Zkroucení způsobují mšice .

Nevíte jak se vyhnout chorobám švestek ? Dírkovitost se tomu obvykle říká ale správně asi by mělo být Suchá skvrnitost peckovin. Problém, který trápí mnoho pěstitelů slivoní švestek – švestky brzy. Můžete ji proto objevit také na listech a plodech broskvoní, meruněk, . U slivoní na listech většiny odrůd švestek se projavuje v období květen až červen v podobě olejově žlutých difúzních skvrn.


Skvrnitost listů ořešáku ( Gnomonia leptostyla). Na listech švestky se mi letos objevily zelené až červené výrůstky. Je jich poměrně hodně a netuším, co to způsobuje.

Choroby rostlin vovocné zahradě. Rodina má obavu švestky jíst. JAK ZÍSKAT JÍDLO PASTE A CHOROBY PLUM - PŘÍPRAVKY A METODY Plum.


Sukují šťávu z listů a kůry větví, což vede k vysychání a smrti . Pěstování, choroby a škůdci švestek. Pravděpodobně jde o hálčivce. Hálčivec napadá rašící listy , také květy a škodí na plůdcích. Na spodní straně listů švestky drobné, zpočátku rezavé, později černohnědé. Původce choroby je dvoubytná rez, která ke svému vývoji potřebuje druhého . Na žilkách listů broskvoní se může objevit i prosvětlení a chlorotické lemování,.


Listy broskvoní, švestek , višní, třešní i meruněk mohou být napadeny dírkovitostí,. Kromě listů může choroba poškozovat i plody broskvoní. Coccoidea), téměř všechny, venkovní i pokojové a skleníkové, Malé šupinky či kupky hnědé, šedé nebo i bílé barvy, zejména na spodní straně listů a. Nemoc se projevuje drobnými rezavými kupkami na rubu listů švestek , . VIROVÁ ŠARKA ŠVESTKY - II - listy.


Příčina: virus Plum pox virus - PPV. Ochrana : pěstování tolerantních a rezistentních odrůd .

Mezi pěstiteli švestek je choroba zvaná šárka stejným postrachem jako třeba u. Objevují se na listech , plodech i peckách, liší se podle druhu a odrůdy a aby . Pokud listy zmizí během mrazu stromu během zimy, může obnovení švestky trvat. O něm a dalších chorobách švestek , které způsobují kroucení listů - ve druhé . Kromě švestek , pološvestek, renkló slív a mirabelek napadají vzácně i meruňky a. Kromě těchto škod mšice zelná přenáší některé virové choroby a znečišťuje. Tradovalo se, že nejlepší švestky mají scvrklé prdelky.


Příznaky se projevují na listech , plodech i peckách. Témy: choroby švestky ,plody švestky ,šárka švestky , švestky. Podle EPPO je pro chorobu šarka a patogena s označením Plum pox virus. Profesor Atanasov v první monografii o šarce švestky „Šarka po sliviť.


Podobné známky onemocnění nalezneme i na dalších částech rostliny, jako jsou třeba listy. Jde o projev houbových chorob , kterými zvláště v letech s vlhkým, chladným jarem dřeviny často trpí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky