pátek 14. června 2019

Cerne msice

U mšic platí, že čím dříve jejich napadení zjistíme, tím jednodušší a rychlejší akce nás čeká. Rod je to jak patrno již na pohled různorodý, některé mšice mají lysé tělo,. Nejčastěji jsou zelené barvy, dále ovšem i černé , hnědé, bílé, žluté, . Existují zelené, bílé, černé , oranžové, jednobarevné i dvoubarevné.


Ne náhodou bývají mšice označovány za jednoho z největších nepřátel.

Například zelené a černé mšice mají omezený okruh živných rostlin, ale protože existují příliš mnoho různých druhů, napadají mšice zároveň více rostlin. Tyto černé pomocnice nakladou do mšic svá vajíčka, jedna vosa jich zvládne . Chcete vědět, co na ně platí? Máme pro vás několik tipů. Neutrácejte za chemické postřiky z obchodů. Mšice nás dokážou pěkně potrápit.


Po postřiku nebo dešti, jsme je pod stromem, zvláště kolem kmene, mohli doslova zametat.

Na jaře mšice sají na spodní straně listů i na květech a vylučují medovici. Listy a výhonky se křiví a usychají. Na medovici se vyvíjejí černě. V tropech jsou mšice vzácné. Některé mají lysé tělo, některé jsou chlupaté.


Nějčastěji jsou zelené barvy, dále černé , hnědé, bílé, červené či oranžové. Tyto vosičky jsou černé , štíhlé, v dospělosti asi mm velké. Jsou zelené, černé , bílé, oranžové, jedno- i dvoubarevné.


Krom sání šťávy z rostlin mohou mšice přenášet na rostliny také různé choroby. Jedná se o černé , štíhlé, v dospělosti asi mm velké vosičky. Důležité je také omezit výskyt mravenců (přípravky zde), kteří se o mšice starají a. Napadají pokojové i venkovní rostliny.


Těm se přestane dařit, nebudou růst ani kvést, . Ted´ jsem s tím zrovna zlikvidovala černé mšice na kytkách. Rostliny s výskytem molice se pokrývají medovicí, na níž rostou „ černě “. Pokud se mšice zakousnou do rostliny a sají z ní mízu, je poškození trvalé.

Míza je pak vylučována jako medovice a podporuje invazi černé plísně a jiného . Při pěstování indoor mohou mšice fázi vajíček klidně vynechat a rozmnožovat. Jen jsou menší, nemají tak dlouhé nohy a jsou úplně černé. Sifunkuly černé , kónické, až 5× delší než světlý chvostek, tykadla téměř tak dlouhá jako tělo. Vyzkoušejte praxí ověřený tabákový výluh na mšice. Působí nejen na mšice na . Na zahradě nejvíce škodí plíseň okurková a ze škůdců jsou to hlavně mšice a. Asi po 10-ti dnech očekávejte první výsledky – naparazitované mšice se.


Parazitické vosičky rodu Aphidius jsou černé , štíhlé, v dospělosti asi mm drobné. Lasius fuliginosus a mšice na dubu - Ostatní Ostatní. Nálepka na notebook Lesklé černé dřevo mravence Lasius fuliginosus a mšice na. Tento hmyz v barvě žluté, žlutozelené, zelené, i černé napadá téměř všechny druhy rostlin a nejen venku, ale i doma, kde dovede ničit naše . Mohou mít různé zbarvení od žluté, zelené a růžové až po tmavě červené nebo černé. Výskyt mšice smrkové máme potvrzený ve všech lokalitách,“.


Smrk z jedné třetiny opadal také na zahradě Renaty Černé na okraji Teplic.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky