středa 19. června 2019

Šanta kočičí

Rodové jméno rostliny (nepeta) je zřejmě odvozeno od italského města Nepete, v jehož okolí se šanta kdysi hojně pěstovala. Druhové jméno (cataria) souvisí s . Zklidňuje a snižuje krevní tlak . KONG Naturals Premium Catnip je šanta kočičí nejvyšší kvality. Použití: Přiměřené množství šanty kočičí nasypte na místo, kam chcete kočku přilákat.


Nepeta cataria) je u nás pěstována již od středověku.

Své jméno nedostala náhodou. Svou silnou vůni přitahuje všechny kočky v . Bylina, která na kočky působí jako droga? Přesně ona dokáže kočky naprosto pobláznit. Povíme vám, proč tomu tak je.


Většina koček šantu kočičí přímo miluje. Kočičí drogy bez vedlejších účinků. Na co se dají používat a jaké mají účinky, se dozvíte v článku.

VedeckeKladivo Tričko Vědecké Kladivo. Pokud zboží označené anglickým názvem „catnip“ objednáváte, určitě budete vědět, že pravé jméno této lákavé drogy pro kočky je šanta kočičí. Podává se ve formě čaje při nachlazení, snižuje teplotu, má sedativní účinek (nepoužívat v těhotenství). Kočky milují tuhle rostlinu a šanta skutečně umí dostat kočky do nálady.


Jak vypěstovat Šantu kočičí ze semen? Pěstování šanty ze semen je velice snadné. Původní odrůda kvete malými bílými. Sbírá se kvetoucí nať, čím dříve po rozkvětu ji natrháme a rychle usušíme, tím lepší drogu získáme.


Catnip ve spreji, šanta kočičí nebo kozlík lékařský dělá divy. Je to velice účinný nástroj, který se výborně hodí, aby si. Květy jsou bílé až nažloutlé, někdy namodralé nebo nafialovělé. Vyskytuje se: podél cest, břehy potoků, okolí.


V sortimentu šanty je tato odrůda vyjímečná. Vyžaduje plné slunce a běžnou . Seznamte se se šantou kočičí - rostlinou s typickou mátovou vůní, která je pro kočky. Trvalka se stříbřitými listy a modrými květy, listy mají typické aroma, pro které je rostlina vyhledávaná kočkami, sušené listy se dají použít . Ptáte se, co je Šanta kočičí a čím je způsobena její přitažlivost pro kočky?

V současné době je šanta doporučována pro léčbu nachlazení a . Nabízíme Vám vytrvalou bylinu – ŠANTU KOČIČÍ , která patři mezi léčivky. Husté keříky šanty s listy se zvláštní aromatickou vůní citrónu a máty. Náhradní kazety se semínky šanty kočičí pro domácí pěstování v Click and Grow květináči.


Působí jako sedativum, v léčitelství se používá pro uklidnění – odstraňuje stres a napětí. Nepeta x faassenii) je známá trvalka, která vydává příjemnou vůni, a to zejména tehdy, je-li teplo. Rostlina se nejlépe uplatní ve shlucích na okraji . Míček s látkovým jádrem lze pokapat. Jsme občanské sdružení provozující útulek pro kočky, který pomáhá kočkám v Praze a jejím okolí. Poskytujeme přechodné útočiště a péči pro . Popis rostliny: Šanta kočičí je vytrvalá, trsnatá rostlina z čeledi hluchavkovitých.


Catnip sprej (obsahuje šantu kočičí) poskytuje vaší kočce zábavu a… Skladom v. Ne všem lidem je vůně šanty příjemná, ale zato kočky, ty si ji přímo zamilovaly. Ty se její vůní dokážou doslova opájet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky