úterý 22. května 2018

Sázení paprik po dvou

Hnojivo je určeno k základnímu hnojení před setím či sázením plodin s. Přímé hnojení organickými hnojivy. Zelí, kapusta, tykev, petržel , česnek. Organická hnojiva - stájová, komposty, nať, chrást, zelené hnojení.


Pokud chceme na balkoně vypěstovat kořenovou petržel , musíme zvolit velkou a hlubokou nádobu.

Petržel si nepotrpí na přílišné hnojení. Velmi kvalitních kořenů dosáhne při pěstování na hrůbcích. Nesnáší čerstvé organické hnojení. Vyséváme co nejdříve na jaře,.


Prospěje jí pravidelné hnojení. Podobně jako bazalku, i petržel. Pastinák vypadá jako petržel a chutná jako mrkev. Výše hnojení se řídí nejen nároky jednotlivých druhů zeleniny, nýbrž také roční .

Takový způsob předpěstování je vhodný hlavně pro bazalku, pažitku či petržel. Hnojení pomocí skořápek má ještě další výhodu. Ostré hrany odradí slimáky. Během vegetace vyžaduje petržel pravidelnou zálivku a přihnojování.


Nejvhodnější je rostliny zalévat odstátou vodou pokojové teploty do. Je to také výborný prostředek k pročištění pleti. Snesou pouze kompost, a to v dávkách 150 . Taky není špatné nesít příliš hustě a včas vyjednotit. V přehuštěném porostu kořenová zelenina špatně roste. Když nemůžete zalévat, zkuste je nasít do takových . Zejména při hnojení draslíkem je třeba respektovat citlivost zeleniny vůči.


Mrkev a petržel vyséváte přímo do záhonu, jak si to jejich kůlovitý kořen žádá. Jde o zeleniny druhé tratě, které potřebují půdu ve staré síle, tedy jim najděte . V půdě musí být dostatek živin, nesmí v ní ale být nerozložené zbytky rostlin, kameny, měla by . K hnojení můžeme použít Cererit či Kristalon. Posátá pletiva se deformují a zasychají.

Osivo petržele je citlivé na plynulé zásobení vláhou zejména v . Jak pěstovat kadeřavou petržel - postup, zálivka, světlo, hnojení , přezimování. Kořenová petržel určená zejména pro pěstování ve středně těžkých půdách. Libovat si budou v kypré půdě, kterou jste vyhnojili na podzim. Vše o pěstování rajčat: na záhoně, v pytlích, ve skleníku, výsadba a hnojení - Užitková zahrada. Tam, kde byste chtěli mít cibuli či mrkev a petržel - tam zelené hnojení nedávejte, tam by stačilo vylehčení pískem, popřípadě i vyzrálým kompostem - ale ten asi . Pro hluboko kořenící rostliny volíme orbu hlubší (mrkev, petržel , zelí, květák).


Pro plodiny, které vyžadují organické hnojení zároveň zaoráváme hnůj se základní . Je nezbytné jej mělce až. Obvykle střídáme plodiny také podle nároků na hnojení , i když při. Méně náročné jsou salát, kedluben, cibule, česnek, mrkev, petržel , červená .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky