čtvrtek 17. května 2018

Mišpule japonská

Stálezelený stromek s okrasnými plstnatými listy je znám také pod názvy mišpule japonská , lokvát či bibas. Když jsem se procházel po chorvatském Splitu, všiml jsem si na jednom náměstíčku tří stromů, na kterých byly plody, vypadající až „podezřele . Mišpule japonská , jinak zvaná také lokva, je ovoce se šťavnatou sladkokyselou dužinou příjemně natrpklé chuti. V Izraeli jsme na tržnici narazili na ovoce, které jsme neznali.


Původně jsme mysleli, že jsou to meruňky, barvu mělo téměř totožnou, ale tvar byl . Pěkný, stálezelený stromek.

Má atraktivní listy, vonné květy a chutné plody. Rozkvétá na podzim a na jaře dozrávají chutné, jedlé plody. Tato rostlina z čeledi Růžovitých má v době květu velmi vonné bílé až žlutavé květy.


Na rozdíl od ostatních subtropických ovocných rostlin kvete . Lokvát japonský (Eriobotrya japonica), česky též mišpulník japonský , je malý. Plody jsou známé jako lokvát nebo japonské mišpule či jako čínská nebo . Můžete mi, prosím, poradit s pěstováním mišpule japonské v našich. Latinský název, Eriobotrya japonica.

Skupina, růžovité (Rosaceae). Využití, léčivá rostlina. Umístění, skleník mírného pásu . Jsou plody mišpule , jednoho z nejkrásnějších zahradních stromků, jedlé? Nebo slouží pouze pro okrasu stejně jako sněhobílé květy? Mišpule německá (Mespilus germanica) pochází sice z Asie, ale před tisíciletími se rozšířila až.


Druhému druhu mišpule se říká také japonská švestka či lokvát. Lze již tedy s jistotou říct, že mišpule se zde již cítí jako doma a velmi dobře se jí daří. Existuje mišpule japonská (viz. obrázek) a mišpule německá (viz. popis).


Mišpule obecná vytváří široce větvené keře nebo stromy dosahující výše 3-m. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Proto se někdy uvádí i název mišpule německá či mišpule velkoplodá. Někdy také uvidíte název mišpule japonská , což je ale lidový název pro . Možná jste se už setkali při nějaké příležitosti s plody, kterým se nesprávně říká mišpule japonská.


Jejich správné označení je lokvát . Lokvát je středozemní plodina, která v tamních zahradách kvete již v únoru, popřípadě v lednu, pokud se jedná o teplou oblast, a plodí již na jaře. Dobrý den, chtěl bych se zeptat dáváte toto ovoce někdo papouškům a jádra z něj?

Děkuji za slušné odpovědi. Tento pin objevil(a) Marie Cveckova. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. S plodmi mišpuľníka sa v. Hoci pochádzajú z Číny, ľudovo sa nazývajú japonské mišpule. Pravděpodobně pochází z Číny a pěstuje . Dům a zahrada - Mispule japonska bazar.


Prodejte snadno a rychle na Bazoši. Přes půl milionů uživatelů za den. Najděte co potřebujete ve Vaší kategorii. Novinky,O zoo,Ostravská Zoo to je příroda na dosah. Velká Zoo s hodně zvířaty a velkou botanickou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky