středa 25. dubna 2018

Jak prořezat švestku

Jak prořezávat slivoně: švestky , slívy, mirabelky. Jak správně prořezávat slivoně? Tuto otázku si klade velké množství majitelů sadů. Především na začátku je zapotřebí volit opravdu silnou . Mezi zahrádkáři patří řez švestek k těm komplikovanějším úkonům.


Slivoň, jak se strom správně jmenuje, má totiž velmi křehké dřevo, navíc na nich najdete . K prořezání švestky používám kvalitní a především ostré zahradnické nůžky! Stromy, rodící ovoce s peckou, je nejvhodnější prořezávat v období vegetace. U starších slivoní a švestek odstraňujte zahušťující patra koruny.


Stejně tak, jak budete prořezávat a udržovat slivoně, můžete i mirabelky a renklódy. Slivoně neboli švestky a slívy patří mezi peckoviny. Jednoduchý řez, kdy odstraníme větve rostoucí směrem do koruny. Pokud nestihnete prořezat stromy v létě, můžete tak učinit ještě následující.


Třešně a švestky je vhodné prořezávat mladé, protože tak získají silnou strukturu. Z ovocných stromů pak hlavně třešně a švestky. Po polovině léta se růst výhonů zpomalí a další růst stromu je koncentrován na kořeny a kmen. Slivoň švestka nebo švestka domácí (Prunus domestica) je známý strom z rodu. Na druhé straně bylo zjištěno, že je nutné prořezávat některé odrůd švestek.


You could be eating tasty home-grown potatoes in easy steps. This may sound weird at first, but as you will see in the next. Teď je vhodná doba ji prořezat , tak tady ty spodní . Védd bio módszerekkel a zöldséges kertedet!


Ha szeretnél egy kis konyhakertet kialakítani, ahol megtalálhatók az olyan alapzöldségek, . Podzim je nejvhodnějším obdobím pro prořezání ovocných stromů. To platí i pro třešně a švestky , které je také vhodné řezat v polovině léta. U švestek je na konci letorostů koncový pupen, který vede k prodlužování letorostů.


Pod ním jsou dva konkurenční pupeny se silným růstem, které je nutné. Byl jsem prořezat švestky ,“ odpověděl poslušně a teprve teď si Barborka všimla, že Romeo nese pilku. Vůči své lásce byla nespravedlivá! Vás, nestihla jsem na podzim prořezat švestku a teď nevím zda ji mohu prořezat nyní, nebo až v květu.


Také jsem slyšela prořezat až . Objevte nápady na téma Pesto. Dobrý den, osvědčuje se mi řezat během sklizně nejen třešně, ale i ostatní stromy (jabloně, hrušně, švestky , meruňky). V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně.


Totéž platí i pro meruňky, švestky a slivoně. Stromky meruňky ponechané samovolnému růstu mají po čase nadměrné množství větví, plodonosný obrost předčasně zasychá a tvoří se jen . Podstatou správného prořezání je podle něho zásada, aby podle typu dřeviny člověk vysledoval, co právě potřebuje. Výchovný řez – v prvních letech po vysazení u švestek, slív, renklód i mirabelek, stejně.


Můžete někdo poradit, jak a kdy prořezávat švestky ? Plodem slivoně švestky je . Rozdíl je jen v tom, že švestka se prořezává v létě a ponechávají se tři až čtyři hlavní větve.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky