úterý 9. ledna 2018

Čím mořit mečíky

V podstatě jsem se tady nedočetla ČÍM a JAK se to dělá. Musím hlízky ošoupat od šupinek a dál? Výsadba mečíků by měla být hotová do konce měsíce května.


Ke snadnému moření hlíz použijte sáček ušitý ze staré záclony či punčochu. Mečík (gladiola) je rostlinka, která dorůstá do závratných výšek, díky čemuž. I drobní pěstitelé – zahrádkáři by měli dodržovat tento postup, protože ze zdravotního hlediska čím dříve se hlízky zbaví všech starých zbytků včetně zeminy, tím . Základem ochrany je moření hlíz před výsadbou. Při opakovaném použití mořící jíchy se objem doplňuje na . Pěstujete na zahradě mečíky a nevíte co s nimi po sklizni?


Na třásněnku a další živočišné škůdce ale platí také klasické moření například přípravky Actelic, . Dobré je též měnit mečíkům stanoviště a mořit hlízy při výsadbě. I během vegetace přitom odstraňujeme nemocné a špatně se vyvíjející rostliny. Mečík patří k nejatraktivnějším květinám pěstovaným převážně pro řez. Pěstitelé jsou však občas zklamaní, když z vysazených hlíz vyrostou . Mečíky jsou z rodu jednoděložných, vytrvalých cibulovin.


Pochází původem z Afriky a. Moření provádějte doporučeným přípravkem. Původně byly mečíky planě rostoucí trvalky, jejichž květy nebyly příliš výrazné. Hlízy namáčejte do roztoku . K moření je optimální například přípravek Actellic.


Důležitou roli hraje i hloubka výsadby. Silnější hlízy musejí jít hlouběji . Sadbový materiál je nutné mořit rtuťnatými mořidly. Jak pěstovat gladioly neboli mečíky.


Gladiolus, Mečíky ,Gladioly- novošľachtenie P. Důvodem, proč vám letos nerozkvetly mečíky , může být hned několik. Môžu sa gladioly moriť pred sadením? Skúšal to niekto z vás a ak áno, aký prípravok použiť?


FóruCibuľoviny a hľuzoviny . Jak to udělat, aby zaručeně jiřiny, mečíky a lilie kvetly? Kupované hlízy jsou často již ošetřeny, ale nezaškodí, pokud moření zopakujeme. Môžeme moriť aj Sulkou (až ) asi hodinu. Dôležité je hlavne ranné a . Všeobecně jsou pivoňky dlouhověké rostliny, čím déle je budete pěstovat, tím víc vám pokvetou. Nemají rády časté přesazování.


Mečiky v listině povolených odrůd. Jak mořit hlízy mečíku při sázení a sklizni? U pokojových rostlin se nejčastěji vyskytují teplomilné druhy . Pěstujeme lilie: kam, do čeho a kdy je vysadit, před čím chránit.


I vůči ní jsou lilie dost odolné, jejímu vzniku předcházíme mořením cibulí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky