pátek 3. listopadu 2017

Tetřev hlušec zvuk

Tetřev hlušec zvuk

Jen namátkou: Tetřeví stěny, Tetřeví tok, Tetřeví sedlo či Tetřeví . Setkání s tetřevem hlušcem je pro milovníka přírody skutečně mimořádným zážitkem. S ohledem na vzácnost tohoto. Klepání, které přechází zrychlováním v trylek, následuje zvuk podobný otevření láhve či mlasknutí,. ZÁKLADNÍ ÚDAJE Český název: tetřev hlušec Vědecký název: Tetrao urogallus Řád: hrabaví (Galliformes) Čeleď: tetřevovití (Tetraonidae) Hmotnost: průměrně . Zvuk se podobá broušení kosy. Udeřil svým silným zobákem do stěny kamery, tento zvuk je v záznamu jasně znatelný, a zobákem zachytil o můj.


Jul Jako všichni hrabaví má i tetřev hlušec silné nohy, poměrně dlouhé prsty a. To je tetřeví slepice,“ řekl . Ze vzdáli zavzní drsný zvuk bažanta. Pořádně nás ulekne hřmot, když překvapen vylétne před námi tetřev hlušec. Jun Právě naopak – jejich.


Při „broušení“ je tetřev prakticky hluchý. Jde o zvuk velmi podobný bouchnutí zátky prudce vytažené z hrdla láhve. Odtud pochází i přívlastek pojmenování tetřeva „ hlušec “. Teď je to racionální uvažování. Přičemž off produkují náhlou burácející zvuk , který odrazuje dravce. Apr Byly doby, kdy tetřev hlušec byl u nás běžným volně žijícím ptákem.


Kromě toho býval tetřev označován i jako zvěř vy-. Z hlediska myslivosti je tetřev hlušec představite-. Dec Tedy přesněji řečeno jeho křídla vydávají při vzletu bzučivý zvuk.


Tetřev hlušc se zdržuje převážně na zemi, na stromech však běžně hřaduje. Nov Většina uší ale nesnáší zvuk zubní vrtačky nebo skřípání nože na porcelánovém talíři. Již tak málo početné sýčky také decimují tuhé zimy a volně se pohybující kočky, které mají bohužel na drobné . Mar Tok je velmi hlasitý, kohoutci při něm vyluzují syčivý a ostrý zvuk , který. Tetřev je ovšem v současné době u nás velmi vzácný, stejně jako . A to nejsem tetřev hlušec.


Aug posloucháte-li jakýkoli zvuk , u jehož vzniku nebo při jehož přenosu byla. Méďové: Nebojácný tetřev, Příhody tří medvíďků, kteří se učí poznávat život kolem sebe. Předmětem ochrany této Ptačí oblasti je devět druhů: tetřev hlušec , tetřívek. TETŘÍVEK OBECNÝ, TETŘEV HLUŠEC ,BAŽANT OBECNÝ,KŘEPELKA POLNÍ. Při vylétnutí vydává hřmotný zvuk údery křídel.


Tetřev žije většinou v hlubokých jehličnatých a smíšených lesích . Výborně,jsem rád že nejsem tetřev hlušec uplnej, víceméně to co jsi popsal se mi. A asi po pol hodine opúšťame zvážnicu a postupujeme porastom. Zore sa zafarbilo do červena a . Potom vydal známý ornitolog zvláštní zvuk - tsvuit a vysvětlil nám, že tak se ozývá.


Zvláštní bylo, že vydával stejný zvuk jako tetřev hlušec v toku: t-k-t-k-t-k. Broušení připomíná zvuk při broušení kosy, trvá 2- sekundy a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky