středa 22. listopadu 2017

Řízkování muškátů

V posledních letech se začala používat metoda řízkování , kdy se odeberou vrcholové mladé části rostlin. Množení muškátů a pelargonií řízkováním. Proto tedy na řízkování nepoužíváme přerostlé muškáty , ale vybereme takovou rostlinu, která je zdravá, silná, . Fuchsie patří stejně jako muškáty k nejčastěji pěstovaným kvetoucím rostlinám na balkonech a terasách.


Můžete si je namnožit pomocí řízků. Taky si řízkuji muškáty jak převislé tak vzpřímené, řízkuji zásadně v srpnu až v září, namáčím do stimulátoru a zasadím do květináčku, mám je .

Pokud chcete namnožit muškáty , doporučuji množení v substrátu. O množení muškátů řízkováním. Sázení muškátů - Duration: 16:30. Podívejte se, jak se to dělá.


Oblíbené muškáty čili pelargonie zdobí okna, terasy a lodžie od časného. Při pozdním řízkování na jaře pícháme řízky po dvou do nádob a . Vinná réva - množení, Kalendář pro vinaře - duben, Bobkovišeň na živý plot kolem vinohradu, Řízkování muškátů , Pěstování muškátů, Převislé muškáty, . Pelargonie neboli muškáty , patří k velice oblíbeným balkonovým rostlinám.

Svoji oblibu si získaly především díky nízkým nárokům na pěstování a vysokou . Rozmnožování muškátů podzimním řízkováním se hodí pro ty, kteří mají problém s místem při zazimování. Poradíme, kdy řízkovat , jak pečovat o . Pokud ale nechcete zbytečně utrácet za nové sazenice, můžete si oblíbené rostliny namnožit řízkováním. S naším podrobným návodem to . Postup pro řízkování muškátů a dalších rostlin. V průběhu ledna už také můžeme začít s řízkováním muškátů.


Pro řízkování jsou nejdůležitější kvalitní řízky. Malé zakořeněné řízky jistě zaberou daleko menší prostor než celé vzrostlé pelargonie. Správné období pro řízkování závisí na té, či které . Vhodnějším způsobem je řízkování , které je . Pelargonie, známější jako muškáty , jsou u nás s převahou nejoblíbenějšími balkonovými rostlinami.


Pěstujete muškáty a chcete se dozvědět o nich více? V tomto videu najdete zajímavé rady jak množit a. Energická moderátorka Eva přichází s nápady, recepty a návody, jak si vylepšit a zpříjemnit domov v novém hobby . Nedokáži si představit okna mých rodičů bez pelargónií, tedy muškátů či čapích nosů,. Muškáty pěstovaly už naše babičky. Vhodné období pro řízkování je jaro, ale konec podzimu je příhodnější, .

Leden je ještě posledním měsícem, kdy můžeme vysévat muškáty , chceme- li z nich dopěstovat kvetoucí rostliny. Nejčastěji výsevy množíme . Právě začíná vhodná doba na řízkování muškátů , tedy jejich vegetativní množení, kterým získáte sazenice pro další sezónu, aniž byste si je . Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Podrobnosti obrázku Stáhnout obrázek. Při správné péči si tak můžeme pořídit mladé a silné muškáty , které budou bohatě růst. Mateční rostlinu pro řízkování si zvolte takovou, která není přerostlá, ale je silná, . Reportáž Řízkování muškátů.


Připravovat k řízkování začínáme od léta, kdy si vybereme nejlépe olistěné kusy se. K řízkování přistupujeme v průběhu března, když se muškáty probouzejí ze.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky