čtvrtek 23. listopadu 2017

Špenát odrůdy

Na konci celého textu jsme předeslali, že se budeme v dalším článku soustředit na odrůdy špenátu. Své slovo držíme a pokusíme se je shrnout . Výnosná polopozdní odrůda tmavolistého špenátu pro jarní a podzimní výsevy. Má středně velkou rostlinu se široce rozloženou listovou růžicí. Je vysoce výnosná a odolává špenátové plísni a také.


Divoké rostliny odrůdy špenátu lze nalézt na území Kavkazu, Afghánistánu a Turkmenistánu.

V kuchyni arabských zemí má špenát zvláštní postavení, a pokud. Podzimní špenát si zajistíme výsevem pak polovině srpna. Ani špenát není v tomto ohledu výjimkou. Máte rádi čerstvý špenát a chcete ho mít stále k dispozici?


Zasaďte si čtyřboč neboli novozélandský špenát. Zajistíte si nikdy nekončící přísun . Jedlé trvalkyKavkazský špenát. Pozor, nejedná se o pnoucí malabarský špenát (Basella alba či Basella rubra), který není odolný mrazíkům a.

Většina odrůd špenátu se seje na jaře a sklízí během přelomu jara a léta. Některé lze vysévat a sklízet v podstatě celou zahrádkářskou sezónu, . Pro pěstování špenátu je nesmírně důležité vybrat tu pravou odrůdu. Důležité je hlavně to, abychom se dostali k hodně dobré sklizni a také k . Listová Barevný a zdravý mangold: listová zelenina pro špenát i polévku.


Zajímavé odrůdy špenátu pro vaší zahrádku. Je známo odrůd špenátu. Emilia F- hybridní odrůda vhodná pro jarní výsev. Daří se mu v humózní půdě. Konzumujeme jej vařený nebo dušený.


Z odrůd volíme rané letní Fhybridy, které vynikají vyrovnaností a mnohé z nich i rezistencí k plísni špenátové. Přezimující odrůdy špenátu jsou . Ozimé odrůdy vyséváme přímo na záhon první nebo druhý týden v září. Lépe si vybrat slunný den, kdy je půda . Pro přezimování a ranou jarní sklizeň vyséváme vhodné odrůdy špenátu v září. Upravuje se také podobně jako špenát , má však jemnější strukturu i chuť.


Listové odrůdy mají slabé řapíky a mohutné tmavě ze- lené nebo fialové listové . Odrůda špenátu patří mezi celosezónní rostliny tj.

Má silnou velkou rozetu, rostlina je polovzpřímená. Polopozdní odrůda špenátu vhodná pro jarní i podzimní výsev. Vyznačuje se širokou ružicí.


Tato odrůda je vhodná převážně pro jednorázovou sklizeň. Jestliže použijete různé odrůdy , můžete pěstovat špenát prakticky po celý rok. Je známo, že pěstování špenátu v létě je obtížné, protože rostliny . Právě dle struktury listů rozlišujeme dvě základní odrůdy špenátu. Merlíkovité (Chenopodiaceae). Na trhu existuje celá řada odrůd špenátu.


Je třeba však mezi nimi vybírat podle toho, kdy potřebujeme špenát sklízet. Samozřejmostí jsou jarní a podzimní . Nejslavnějším a nejoblíbenějším typem zeleninové zeleně je špenát. Má významné výhody a užitečné látky.


Tráva rostlin (hlavní roční odrůdy ) patří do rodiny . Mangold je mnohými považován za druh špenátu , ale není tomu tak. Můžeme se setkat se dvěma druhy mangoldu, pěstují se totiž řapíkaté odrůdy připomínající .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky