středa 20. ledna 2016

Levandule droga

V České republice lze tento druh volně pěstovat, droga má však slabší účinky. Jako droga má levandule kořenitou vůni a chutná hořce. Každého čas od času přepadnou chmury a deprese.


Pokud na sobě pozorujete negativní vlivy a necítíte se ve své kůži, zkuste sáhnout po . Pěstování levandule není věda.

Detailní článek o množení levandule , stříhání, použití levandule v kuchyni, účinky levandule. Listy levandule jsou vejčité a mají podvinutý okraj. Drogou levandule je její květ.


Vzhledem k většímu zastoupení silice v květech je květní droga účinnější. Už ve starověkém Řecku se levandule lékařská používala jako lék proti. Nedá se v ní sedět čtyři dny v kuse, je to v podstatě droga ,“ . Z léčivých látek obsahuje levandule hlavně silice (květy až ), třísloviny (), hořčiny, fytoncidy aj. Květy levandule od předního českého bylinkáře, pro přípravu čaje nebo k.

Odřezáváme koncové klasy, které se suší ve stínu nebo v sušárně při teplotě do . MILL) (L. officinalis CHAIX). Lavandula angustifolia P. Jenže stejně jako každá bylina, je i levandule droga a podle toho je třeba s ní zacházet. Sem tam hrstka do bábovky neuškodí. Levandule je úžasná všestranná bylina. Kvety levandule sa zbierajú v čase kvitnutia (júl-august).


Sušia sa v tieni alebo sušiarni do °C. Vysušená droga je modrá alebo modrofialová . Výrazně aromatická droga má uklidňující účinky, užívá se v čajových směsích, do vonných směsí či ovonění prádla. K získání esenciálních olejů byly použity pouze vzorky z levandule lékařské. Dale byla u pěti vzorků levandule lekařske z různých provenienci . Má celkové uklidňující účinky, tlumí předráždění vegetativního nervstva.


Užívá se při migréně, křečích . Tato rostlina se vyskytuje na . Sklízíme klasy modrých květů, které rozkvétají v červnu až červenci, někdy i listy. Sbírá se kvetoucí nať od 2.

Používá se i do vonných směsí či. Pestovanie levandule na rôzne účely v okrasných záhradkách má síce. Největší léčebné účinky má droga ze Středomoří, u nás pěstovaná levandule má účinky slabší. Latinské pojmenování souvisí s jejím prvotním využíváním. Správně usušená droga si uchová původní zbarvení, květy jsou modrofialové.


Sušenky s kousky levandule 150g. Přiznávejte si, že by se vám zpočátku nikdy nestalo, že levandule lze použít také v kombinaci se sušenkami? Droga do apartamentów z drugiej strony. Bylinné výhony jsou hustě olistěny čárkovitými listy.


Vyžaduje slunné stanoviště a propustnou lehčí půdu. Hydrangea English Bone China Tea Cups Set of 2.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky