úterý 21. května 2019

Vlnovník hrušňový postřik

Vlnovník hrušňový (Eriophyes pyri) je roztoč poškozující listy hrušně, způsobuje tzv. Na hrušních může také škodit rez hrušňová a místy i mera skvrnitá a mera hrušňová. Na hrušních se také silně přemnožili vlnovníci zejména vlnovník hrušňový (Eriophyes piri). A účinný je také postřik keřů po sklizni.


Podle odrůdy se vlnovník objevuje někde vůbec,někde swem tam,na jedné je strašně . Po týdnu (1) - změna - hnědnutí, hrbolky. Den po postřiku - vlnovník hrušňový. Uvnitř listových pletiv se roztoč hrušňový množí dost rychle. Ochrana: Předjarní postřiky napadených hrušní organickým barvivem jen za teplého počasí, kdy . Před dny jsem stříkala . Hálčivec hrušňový při jarním přemnožení napadá rašící listy i květy a škodí i na plůdcích. Každopádně jsem předevčírem provedl další postřik všech jádrovin proti.


Roztoč hrušňový - oznacuje se spise jako hálčivec nebo vlnovník. V případě, že byste ale stříkali pupeny, které ještě neraší, nebo postřik. Méně významným škůdcem je vlnovník hrušňový (Eriophyes pyri), který působí škody pouze lokálně. Roztoč hálčivec hrušňový (Phytoptus pyri) působí značné škody v mnoha. Přesné určení termínu ošetření je důležité, postřik se opakuje za až dnů.


K napadení vlnovníkem v současném . Vlnovníci (Eriophyoidea) jsou téměř mikroskopičtí roztoči oválného až červovi- tého tvaru. Případné napadení mírní předjarní postřik hrušní Kuprikolem. U hrušní nás potrápí zejména rzivost a vlnovník hrušňový. Zde pomáhá sulka a postřik na přezimující škůdce.


Tento pin objevil(a) Zuzana. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Naopak, hlavními škodlivými fytofágními roztoči byli vlnovníci a hálčivci.


Nemáte někdo aktuální zkušenost, co z momentálně prodávaných postřiků zabírá na Vlnovníka hrušňového ? Něco jsem vygooglil, ale většina příspěvků je . Postřik proti plísním a dále k moření hlíz a cibulí. Nebo provést postřik na nerozkvetlé květy O,Boraxem,tak aby tento mohl. Podobné příznaky jsou u pilatky hrušňové , plody opadávají a jsou drobné. Gymnosporangium sabinae) a místy i mera skvrnitá a mera hrušňová. Během vegetace můžeme k postřiku použít přípravek Sumithion super, jež.


Vlnovník je velmi nebezpečný škůdce jehož škodlivost je v posledních letech na. Na hrušních v měsíci květnu nám škodí vylíhlé larvy mery skvrnité, mery hrušňové. Na co nesmíme zapomenout: postřik provádíme preventivně (od fáze rašení), největší tlak. Nejedná se jen o svilušky, ale také o vlnovníky a hálčivce.


V průběhu vegetace má vlnovník až tři generace, vývoj jedné generace trvá 1–týdny. Bodruška hrušňová – Janus compressus FABRICIUS Symptomy a projevy . Thuje nemají na rez hrušňovou vliv – pouze jalovce! Základem jsou postřiky po odkvětu (od konce června).


U jabloní začínáme s opakovanými postřiky v pravidelných čtrnáctidenních. Vlnovník puchýřovitý způsobuje bradavčitost listů a rubiny plodů a vlnovník ořešákový vyvolává plstnatost na listech. Letní hrušňové odrůdy ALFA, nebo např.


Jádroviny tím ošetříme preventivně proti strupovitosti a rzi hrušňové. Nejvážnějším škůdcem rybízu, zvláště černého, je roztoč vlnovník rybízový .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky