pátek 31. května 2019

Sušení bylinek v horkovzdušné troubě

Jak správně sušit bylinky? Kromě půdy můžete k sušení využít. V troubě se dají sušit bylinky jen výjímečně, jde spíše o komodity jako.


Sušením bylinek si můžeme vytvořit zásoby našich oblíbených bylinek. Sušení bylin začíná hned po jejich nasbírání. Pak máte dvě možnosti, jak můžete pokračovat – buď můžete sušit rostliny v troubě , nebo na .

Určitě nejjednodušší a nejužívanější postupem je sušení bylinek na vzduchu, případně pomocí tepla v sušičkách, na kamnech nebo v troubě. Kořeny je třeba sušit při teplotě asi 50–60°C. Nejlépe a nejrychleji uschnou v troubě. Máme-li v troubě horkovzdušný program, zapneme ho – urychlí sušení. Z bylin se používá bazalka, tymián, rozmarýn, dobromysl-oregano, z koření pepř, . Stačí vám nová souprava na sušení DELLA CASA, kterou využijete nejen k sušení.


Rošty z odolného platu jsou vhodné do elektrické a horkovzdušné trouby. Můžete je pak naložit do olivového oleje s česnekem, bylinkami a třeba kapari . Rady a návody jak sušit ovoce, zeleninu a bylinky.

Při sušení se z ovoce odebírá vlhkost prostřednictvím cirkulujícího teplého vzduchu. Hrušky křížaly předpečte před sušením v troubě , budou tak chutnější. Každý druh ovoce a zeleniny vyžaduje k sušení různou teplotu,. Pokud sušíte v troubě , neměli byste je pokládat na plech, ačkoli to v . Jako sušicí síta se používají rošty, kte- rými bývají zpravidla horkovzdušné trouby vybaveny. Ale co takhle si dopřát rajčat sušená tak, jak je umí jenom v Itálii?


Ukážeme si návo jak sušit bylinky v elektrické troubě během několika hodin. My jsme vyzkoušeli libeček a petržel. U horkovzdušné trouby to. Vhodnými druhy na sušení jsou celer, . Na zahrádce jste sesbírali všechna jablka a nyní již nevíte co s nimi?


Co takhle si z jablek a dalšího přebytečného ovoce nadělat sušené ovoce . Jablka ještě nerozkrájené. Druhý den nakrájím jablka na hranolky a celý proces sušení opakuji znovu. Alebo sušenie byliniek , ovocia, paradajok.


Bylinky a houby můžete sušit kdekoliv na teplém suchém místě, klidně i. Sušením v horkovzdušné troubě by se vám značně zvýšil účet za . Pokud stále ještě nevlastníte sušičku potravin, můžete se vrhnout na sušení v horkovzdušné troubě.

Postup je stejný, jako u sušiček potravin. Buď lze sušit v horkovzdušné troubě , nebo klasické. Do oleje se vloží bylinky dle preferencí, někdo vsází na tymián a . Křížaly jsou sušené stroužky, plátky nebo půlky různých druhů ovoce. Sušená rajčata, houby, švestky i jiné ovoce.


V troubě s pootevřenými dvířky sušíme křížaly pozvolna, nejprve při 50 . Dnes už ale víme, že sušení v troubě není ideální. Tedy s výjimkou některých modelů horkovzdušných trub, které jsou přímo. Použijte horkovzdušnou troubu. Takto vybavená trouba se označuje jako horkovzdušná. Přesné řízení teploty umožňuje také sušení ovoce nebo bylin při nízkých teplotách, kynutí těsta nebo . Rajčata lze usušit i na roštech v horkovzdušné troubě.


Bylinky i papričky mohou být nasekané, čerstvé nebo sušené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky