středa 15. května 2019

Odrůdy hrušní samosprašné

Požadavky - odrůda je středně náročná, dobré výsledky dává ve všech polohách vhodných pro pěstování hrušní , v půdách dobře zásobených živinami a vláhou. Kdo by odolal máslovité chuti hrušně Dicolor či sladkým plodům odrůdy Amfora. Následující seznam odrůd hrušek zahrnuje především odrůdy a variety hrušně obecné a hrušně plané, které jsou (nebo byly) pěstovány na území České . Hruška je plodem stromu zvaného hrušeň (Pyrus), který patří do čeledi růžovité. Vyskytují se i samosprašné odrůdy , u nichž můžeme často pozorovat . Zimní odůdy hrušní jsou především uřčeny k uskladnění, jejich konzumní zralost bývá většinou od ledna do dubna, dle odrůdy.


Podzimní odrůdy hrušní vydrží na stromě poměrně dlouho. Cizosprašné dřeviny, ke kterým patří jabloně, hrušně , některé višně,. Všechny starší prodávané odrůdy jsou cizosprašné, ty samosprašné.


Duo strom - dvě odrůdy hrušně na jednom kmínku! Odrůdy jabloní, hrušní , registrované odrůdy višní, dále červeného a bílého. Nejoblíbenější letní hrušeň!


Chci se zeptat jestli je tato odrůda samosprašná. Růstem připomínají tyto stromy klasické evropské odrůdy hrušní , tomu je třeba. Odrůda je částečně samosprašná , dobře ji opylují odrůdy ´Hosui´, ´Chojuro´, . Hrušně ani jabloně nejsou samosprašné , ale lze do koruny stromku přiroubovat větev jiné odrůdy (opylovače). Konference je velmi vděčná nenáročná hruška, roste spíš slaběji a tvarovat se dá (na hrušeň ) velmi dobře.


Samosprašná není žádná hruška, . Prodej Asijských hrušní , s dopravou po celé ČR. Asijská hrušeň Nissejki je samosprašná podzimní odrůda s lahodnými a šťavnatými plody. Conference je výborná a známá odrůda hrušní z konce devatenáctého století. Opylování: částečně samosprašná , doporučení opylovači jsou odrůdy. Kolébkou jejich pěstování je zejména Francie a Belgie, kde byly vyšlechtěny mnohé odrůdy.


Existují však i druhy, které jsou samosprašné. HODNOCENÍ REZISTENCE ASIJSKÝCH ODRŮD HRUŠNÍ A. Ovocné stromy - jabloně, hrušně , třešně, broskvoně, meruňky, švestky,. Vynikající středně raná samosprašná odrůda s atraktivními zářivě červenými plody.


Patří sem stromy jako jsou JABLONĚ, HRUŠNĚ , TŘEŠNĚ, VIŠNĚ, SLIVONĚ, BROSKVE,. Vám v našem Zahradnictví Studenec poradíme s výběrem ovocných odrůd , aby. Pozdní, samosprašná meruňka s vysokou odolností proti mrazu . Opylovací podmínky nejsou složité, převážná většina moderních odrůd je samosprašná. Hrušeň vyžaduje půdy hluboké, sprašovité a teplejší . Plody kvalitní zimní odrůdy hrušně Nela dosahují konzumní zralosti v lednu až.


Větve bohatě obrůstají krátkým plodonosným obrostem. Dobře plodí na jednoletém dřevě. Stromy kvetou středně raně a jsou samosprašné. AKTUÁLNÍ NABÍDKA OVOCNÝCH STROMKŮ JABLONĚ Letní odrůdy.


Emblue, Bluecrop, Bluegol Goldtraube 2 . Strom roste středně bujně,tvoří rozložitou korunu. Sklízí se koncem srpna až začátkem září,plody vydrží do října. GABROVSKÁ pozdní pravá švestka, podnož myrobalán, čtvrtkmen, prostokořenná sazenice.


Pozdní částečně samosprašná pravá švestka, velmi kvalitní odrůda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky