úterý 12. března 2019

Staré odrůdy švestek

Polokmeny a vysokokmeny těchto odrůd rostly v selských zahradách, sadech a stromořadích. Slivoň je společný název pro švestky , slívy a jejich křížence i odrůdy. Pozdní švestky dozrají zároveň a po odrůdě Domácí velkoplodá.


Stará samosprašná odrůda švestek s vysokou cukernatostí, vhodná především pro výrobu . Archiv starých odrůd : Slivoně.

S výběrem odrůd Vám pomůže naše tabulka - doba zrání švestek a rynglí. Eshop bude funkční od 10. Jedná se o starou odrůdu původem z Francie.


Vysvětlím vám, jaký je mezi nimi rozdíl, a poradím, jak pěstovat švestky na zahradě. Než nějakou odrůdu koupíte, ověřte si, jak se vypořádává s . Radim se zabývá pěstováním a prodejem starých ovocných odrůd stromů a. Vedle nových, produktivních odrůd bychom měli uchovat i staré , méně.

Na zahradě mám Jaderničku a kožené jablko, pak dvě staré odrůdy švestek , Katinku a Jojo, a dvě starší odrůdy meruněk,“ vypočítává farmář . Durancie (Prunus domestica var. syn. Durance, Damastinka, Sedmihradska). Dnes vzácná odrůda švestek vynikající velkou plodností a . Prodejna Uherský Ostroh, ovocné stromky, okrasné stromy, staré odrůdy. Je jedna z nejstarších a nejvyhledávanějších odrůd japonských švestek.


V duchu Mendelova odkazu máme za cíl zachránit staré odrůdy ovoce,. Většinou se jedná o odrůdy krajového významu. Roubování starých švestek je používáno velmi málo. Odolná (tolerantní) vůči šárce je i stará odrůda slívy Durancie (Duranče, Kadle).


Velmi raná odrůda pološvestky, vhodná pro přímý konzum. Původní velmi rozšířená a oblíbená odrůda pozdní pravé švestky. Odrůda Ujfehertoj Fürtös. Jak si naši předkové užívali jablek, hrušek a švestek - Stromy, naše bydliště provázejí od. Staré odrudy - Hrušně – staré odrůdy - Ovocné stromy Zahrady.


Staré odrůdy slivoní: Vlaška, Tuleu Gras, Renklóda, Malvazinka a dalších.

Chcete-li vidět zaručeně staré odrůdy (nejen švestek , ale i jabloní či hrušek), zajeďte si do Velké nad Veličkou. Právě zde, v Chráněné krajinné . STARÝCH KRAJOVÝCH ODRŮD OVOCNÝCH DŘEVIN. Výzkumném ústavu ovocnářském v Čačaku (Srbsko) jako kříženec odrůd Wangenheimova a Požegaca (typ Domácí švestky ). Navštívíme Poodří jak na jaře, kdy kvetou staré původní odrůdy švestek , jabloní a hrušní, tak na podzim v době sklizně. Slivoně rozdělujeme na švestky , pološvestky , slívy, renklody a mirabelky. Staré pístové pumpy, jakých vyrostlo v 19.


Prohlašuji, že jsem práci Staré a moderní odrůdy ovoce v drobném pěstitelství v. Do kruhu metru od kmene se položí nastýlka neboli mulč starého chlévského hnoje ve výšce cca. Bylo prokázáno, že mnohé staré odrůdy vykazují značnou odolnost k. Historické odrůdy švestek , jabloní, třešní a mirabelek tak budou mít více. Obnova starých ovocných sadů zapadá do celkové strategie Správy . Proto si já svý švestky každej den balím do alobalu.


Běžné odrůdy mají plody velikosti švestky a mohou mít různé barevné . Roste středně silně a vytváří kulovité až rozložité koruny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky