pondělí 18. března 2019

Rakytnik

Okrasné trávy vysádzajte s koreňovým balom a vždy tak, aby mali. Nabízíme skalničky a trvalky, letničky, byliny, trávy a okrasné keře. Popis: Japonská nízká trsnatá okrasná tráva , výrazně červeně zbarvená. Bez trávníku si asi zahradu dovede představit málokdo.


Dopřejte jim ve své zahradě prostor. K mání je pestrá škála druhů od nízkých.

V neformálních výsadbách se tráva nádherně vyjímá ve spo- lečnosti nízkých dřevin, pestrolistých trvalek či jiných ostřic. Velmi efektně vypadají výrazně . Nízké trávy a traviny (do 40cm) – Bouteloua oligostachya, Briza media, Carex. Vytrvalé trávy se vysazují především pro okrasné štíhlé listy různých. Na terase udělají parádu nízké a středně vysoké trávy , vysazené do . Ozdobné trávy se hodí jak do smíšených záhonů, tak jako solitéry a samozřejmě k zahradním jezírkům. Tvoří pravidelné nízké trsy.


Travina je ozdobná svými stříbrnozelenými listy. Metlice trsnatá - Deschampsia caespitosa.

Oceňujeme na nich zvláště jejich nízké nároky, rychlý růst, jemnou. Aby byly okrasné trávy opravdu tak nenáročné na péči, je třeba vždy . Tradičné i netradičné okrasné trávy rôznych farieb za skvelé ceny. Kompaktná, nízka ostrica s oceľovo-sivými striebristými listami, vhodná aj na výsadbu do . Kavyl péřovitý ´Ponytails´ je kompaktní odrůda okrasné trávy. Najdete mezi nimi třímetrové obry i nízké polštářovité druhy, jejich . Pouze trávy doporučujeme svázat, aby do jejich středu přes zimu nepršelo a nesněžilo.


Tento druh bambusů se s oblibou používá do nízkých výsadeb, kde má za . Odľahčia každý priestor, sú jemné a vzdušné, vysoké i nízke a rôznych. METLICE TRSNATÁ Deschampsia caespitosa Okrasná tráva Sazenice. KOSTŘAVA MEDVĚDÍ Festuca scoparia Trvalka, skalnička – okrasná tráva Sazenice . Aby si okrasné trávy zachovaly přirozený vzrůst, pěkný vzhle a hlavně typické zbarvení listů,. Mezi nízké trávy patří kostřavy (Festuca), ostřice (Carex).


Některé okrasné trávy sázíme jako solitéry, jiné do skupin. Nápadné a vysoké trávy vysazujeme jednotlivě jako solitéry nebo mezi trvalky, nízké druhy působí . Jarní řez okrasných travin - řez, traviny , tvarování, Okrasné rostliny a trávníky. Tyto většinou nízké trávy jen důkladně očistíme a hrabičkami vyčešeme stébla, . Budoucnost okrasné zahrady patří různým druhům trávy.

Desítky variant nabízí také nízké druhy ostřice (Carex), které vůbec nezáleží na tom, . Mně se nejlépe osvědčila jako nízká tráva smilka tuhá - Nardus stricta. Je svěže zelená, rozrůstá se jen mírně (zvětšují se trsy). Tato skupina zahrnuje okrasné trávy , které nabízejí nevídané možnosti tvarů,.


Vhodné místo pro ně je solitérní výsadba do kosených trávníků nebo nízkých. Existují jak nízké trsy, tak dvoumetrové traviny nebo traviny okrasné jednu . Březen nám klepe na dveře a přichází čas správně se postarat o probouzející se zahradu. Počátek jara je období, kdy bereme do rukou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky