úterý 20. listopadu 2018

Rozdíl mezi krmnou a cukrovou řepou

Všechny tyto druhy mají jeden původ - řepa divoká, kultivovaná chovatelkami. Pokud hledáte odpověď na otázku, jaký je rozdíl mezi cukrem a krmnou řepou , . Mnozí považují za obtížné odpovědět na otázku, jak se cukrová řepa liší od krmné řepy ? Jedním z hlavních rozdílů je větší množství sacharózy . Nemá to žádný smysl, protože cukrová řepa je chutnější a vhodnější k . Bulva krmné řepy je na rozdíl od cukrovky tvořena z krkem, proto je také méně zahloubena v půdě. Krmná řepa patří do čeledi merlíkovitých, do robu Beta. Od cukrovky se liší poddruhem.


Má menší počet listů než cukrovka, kratší a tenčí řapíky. Krmivo a cukrová řepa mohou mít podobný vzhle ale na chuti jsou zcela odlišné druhy zeleniny. Proto je důležité znát rozdíly mezi těmito kořenovými . Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jaký je rozdíl mezi krmnou a normální mrkví. Cukrová řepa má hodně cukru a prý se dá podávat tažným koním na . Ačkoli podobné cukrové řepy a krmiva, rozdíl ( rozdíl ) stále existuje. Rozumět rozdílu mezi cukrovou řepou akrmiva, měla by zvážit oba druhy.


Pěstuje se jeden rok, je řazená mezi okopaniny. Vyluhované řízky se užívají pro krmné i potravinářské účely. Energetické plodiny se širokým poměrem živin – krmná řepa , polocukrovka.


Buryna ( tvrdé y) je dosti starý krajový a slovanský název pro řepu krmnou i cukrovou. Známý je i výraz burynový chrást. Lidově se řepě říkávalo i burák.


Melasové krmné směsi a krmná melasa představují vysoce energeticky hodnotná krmiva. Tuto glukózu si musí dojnice vytvořit v játrech z glukoplastických látek , mezi které patří propylenglykol. Tato diplomová práce pojednává o vývoji pěstování cukrové řepy na území České. Od poloviny srpna je výhodný větší rozdíl mezi denní a noční teplotou, která snižuje. Cukrovka se sklízela od konce září jako krmná řepa.


Prezentace na téma: CUKROVÁ ŘEPA (BETA VULGARIS)— Transkript. Aksamit mezi několik vybraných odrůd pro výrobu. Půda a její kvalita patří mezi rozhodující faktory při jejím pěstování. Pěstování luskovin (5): Luskoviny pro krmné účely. Technologie pěstování cukrové řepy (Beta vulgaris var. altissima) a její využití.


Označení krmné řepy „burgyně“ nebo také „burák“ pochází z tehdejšího Burgunska,. Jako každá vyšlechtěná kulturní plodina je i cukrová řepa citlivá ve všech. V současně době patří hlodavci mezi nejvýznamnější škůdce. Na rozdíl od polních škůdců.


Na úrovni distributorů a farem mohou být ohrožena osiva krmné řepy. Pro odpovídající krmnou dávku pro vašeho koně se používají krmivářské tabulky. Jadrné– Oves, ječmen, kukuřice, otruby, lněné semínko, cukrová řepa , melasa. Přesto jsou pro koně a jeho zdravý život zcela nepostradatelné, na rozdíl od jadrných. Mezi nejpodstatnější patří botanické složení, fenologické stáří rostlin.


Rozdíl mezi siláží a senáží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky