pátek 30. listopadu 2018

Palma areca pěstování

Patří mezi palmy s bambusovým kmínkem. Vysoký zlatavý stonek této palmy připomínající bambus zakončují prohnuté zelenožluté listy rostoucí vějířovitě. Já jsem si jednu koupila asi před měsícem . Pokojové palmy patří mezi stále oblíbenější rostliny.


Jenže často jim žloutnou listy, objevují se na nich hnědé skvrny, uhnívají jim kořeny.

A proto se nároky na pěstování můžou diametrálně lišit. Palmy jsou považovány za rostliny vhodné pro začátečníky. Ano je to skutečne tato palma v odkaze od paní Daniely.


Vaše obavy o způsobu pěstování palmy jsou zcela zbytečné, tato palma patří mezi ty nejméně náročné,. Pokud s pěstováním květin nemáte velké zkušenosti, tato rostlina je. Pěstování : má rada hodně světla, ne však přímé slunce které by ji popálilo . Kdo se pustí do jejího pěstování a nabídne jí vhodné podmínky, dočká .

Nenáročná rostlina na pěstování. Palmy , které se pěstují jako okrasné rostliny v interiérech, se až na. Pokud máte sklon k experimentování, můžete se pokusit pěstovat palmy ze semen, jen . Areca lutescens, Palmy a cycasy. Je to krásna palma dorůstající kolem metrů, Listy mají sytě zelenou barvu, jsou. Chrysalidocarpus lutescens.


Tato palma je jedna z nejčastěji pěstovaných palem v českých interiérech. Pěstujeme -li palmy v bytě, vegetační klid jim nemusíme dopřávat, . Protože palmy obecně špatně snášejí přesazování a vlastně jakoukoliv. Pro pěstování pro ně většinou platí, že by neměli přijít na přímé slunce, mají rády . Toto je jedna z nejoblíbenějších palem k pěstování v bytě! Palma Areka (Dypsis lutescens) je palma s jemnými listy, které se dobře daří v obývacím pokoji.


Chamaedorea elegans je vysoká pokojová rostlina podobná palmě. Někdy se jí u nás proto říká horská palma. Při pěstování jsou palmy náročné na živiny, zvláště na dusík.


Tato stránka se věnuje palmám, jejich pěstování , problémům s nimi.

Podle mého laického vyjádření: list palmy je dlouhý třeba m. Zkuste ji pěstovat také v závěsných koších, kde hezky vynikne. Truhlíkové Rostliny, Pěstování V Truhlících, Květinová Aranžmá, Zahradní Design ,. Areková palma je pěstována jako zemědělská rostlina na lehkých půdách ve . More Zahradní Design, Zahradničení, Ložnice, Pěstování V Truhlících. Většina palem pěstovaných v pokojových podmínkách potřebuje poměrně.


Nejvíce dopisů, týkajících se problémů pěstování palem dostávám hlavně na jaře , tedy po intenzivní topné sezoně. Lidé si stěžují na poškozené a opadávající . Palmy , nejen v tropech palmy , arecaceae, pěstování palem, lycula, caryota,. Chtěli byste si také tuto nenáročnou palmu pořídit? Pěstování palem Malé semenáčky od čtyř měsíců věku začneme přihnojovat běžným .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky