pátek 23. listopadu 2018

Rez hrušňová rezistentní odrůdy

I já bych chtěl rezistentní hrušeň, ale ještě jsem na ni nenarazil. Vezmeme-li tu myšlenku do důsledku, tak i rez hrušňová , strupovitost. Rez na hrušních se přenáší z jalovců viržinských a jalovců chvojky klášterské, to je častý problém právě u zahra které jsou obklopené . Na větvích jalovců vytváří rez hrušňová houbovité útvary, za sucha prášivé, za vlhka.


Poznámka: Afinita s kdouloní je dobrá. Poměrně vhodná do středních i vyšších oblastí.

Použití jak pro přímý konzum, tak pro konzervárenství. Z hrušní rané odrůdy , z jalovců jalovec obecný, šupinatý a poléhavý. Je to ale zcela pozemská houbová choroba jménem rez hrušňová. Oranžová houba rez hrušňová na větvičce jalovce čínského. Za náchylné lze považovat odrůdy ´Angoulemská´, ´Boscova . Na hrušních může také škodit rez hrušňová a místy i mera skvrnitá a mera hrušňová.


Na rizikových lokalitách upřednostnit rezistentní odrůdy. Přehledná tabulka zrání meruněk , všechny odrůdy , které nabízíme. Rez hrušńová - co dělat při.

Doporučení: pěstovat rezistentní odrůdy jablek na strupovitost. O ovocných keřích a stromech – různé druhy a odrůdy 198. Pěstování a řez ovocných stromů. Seznam je uveden v jiné diskusi viz tento odkaz, ale zcela rezistentní odrůdy hrušní nejsou a tak pokud nepomůže . Vydali jsme kuchařku „Jablka v naší kuchyni“ a publikaci „ Odrůdy pro. Cílený řez je důležitým předpokladem pro získání „klidných“.


Mezi zvláště citlivé odrůdy jabloní se řadí Coxo- va reneta. Dají se jen zkoušet tolerantní a rezistentní odrůdy , dokavaď nenajdete něco, co ve vašich podmínkách trochu půjde. Rostlinolékař: rez hrušňová. Kadeřavost listů broskvoně:.


Obávaná rez hrušňová povětšinou nepřináší stromům ani úrodě výrazné škody, . Snad jen mera hrušňová a. EB ČR ve Střížovicích ………. Konference, Bohemica, obě odrůdy Williamsovy a Lucasova. Pyriam (OH11) vyšlechtěna ve Francii, je tolerantní až rezistentní vůči spále, má.


Vůči rzi hrušňové není tato odrůda nijak speciálně rezistentní. Missing: hrušňová Na první pohled vás tato jablka nenadchnou, přesto je. Proč staré a krajové odrůdy ovocnáčů mizí z přírody?

Vhodné jsou druhy a odrůdy se vzpřímeným růstem, zejména hrušně. Výběr odrůd – tolerantní nebo rezistentní , certifikované osivo. Ochrana: rezistentní odrůdy , správný řez , úklid listí, chemická ochrana.


Ochrana – rezistentní odrůdy , vzdušné koruny stromů, likvidace. Pomalé odumírání nastává na tolerantní nebo rezistentní podnoži, naopak. Bartlett, Nelisova zimní, OHxF s Pyrus betulaefolia. Evropská rez hrušňová – Gymnosporangium fuscum (R.


HEDW.) . Doporučené odrůdy ovocných dřevin vhodných do oblasti Hlučínska.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky